Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Asgari ücret Haftaya 1300 TL Olacak

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Asgari ücret bin 300 lira olacak dedik, inşallah önümüzdeki hafta içerisinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu bin 300 liralık taahhüdümüzü yerine getirecek" dedi.

Asgari ücret 1300 olacak dedik, inşallah haftaya olacak

Asgari ücretin söz verdikleri gibi artırılacağını belirten Elitaş, "Asgari ücret bin 300 lira olacak dedik, inşallah önümüzdeki hafta içerisinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu bin 300 liralık taahhüdümüzü yerine getirecek. Bugünlerde tartışılıyor. 'Asgari ücretten iş alemine ne kadar binecek, onun hangi kısmını devlet karşılayacak' diye. Asgari ücretin neti bin 300 liradır ama bununla ilgili maliyette ortaya çıkacak bir durum devletin sırtında ne kadar yük kalacak, işverenin sırtında ne kadar yük kalacak, bunu taraflarla birlikte görüşerek, değerlendirerek bütçede herhangi bir disiplin bozucu hareket olmayacak şekilde yapacağımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.