Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan deaş fenerbahçe babacan Covid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Asgari Ücretliye Otomobil Hesabı

Başlangıç seviyesinde donanım ve motora sahip B segmenti bir otomobili Türkiye’deki asgari ücretli 61, Slovakya’daki asgari ücretli 26, Almanya’daki asgari ücretli 11 aylık kazancıyla satın alabiliyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, 2018’in Ağustos ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 50.85 azaldı. 2017 Ağustos’unda 54 bin 890 otomobil satılırken, bu yılın Ağustos ayında 26 bin 976 otomobil satışı gerçekleşti. Sektör yetkilileri söz konusu daralmayı otomobilden alınan Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) yüksekliği ve Türk Lirası’nın döviz karşısındaki değer kaybına bağlarken yılsonuna doğru satış rakamlarının daha da düşebileceğini ifade ediyor.

Başlangıç seviyesinde donanım ve motora sahip B segmenti bir otomobilin Lüksemburg, Hollanda, Almanya, Fransa, Yunanistan, İspanya, Portekiz, Slovakya ve Macaristan ve Türkiye’deki satış fiyatlarını aynı ülkelerdeki asgari ücrete oranlayan ANKA, söz konusu otomobilin kaç aylık asgari ücrete karşılık geldiğini ortaya koydu. Anılan B segmenti otomobile, bir asgari ücretli Lüksemburg’da 8.5 aylık, Hollanda, Fransa ve Almanya’da 11 aylık, Yunanistan’da 19 aylık, İspanya’da 14 aylık , Slovakya’da 26 aylık, Portekiz’de 27 aylık ve Macaristan’da 34 aylık maaşı ile sahip oluyor. Türkiye’de ise bir işçinin aynı segmentte bir otomobile sahip olması için 61 aylık maaşıyla ödeme yapması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.