Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

ASİAD Genel Başkanı Başaran: ‘Korona Krizinde Devlet Bonkör Davranmalı’

Türkiye Patronlar Platformu ve Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran, koronavirüsün ekonomiye etkileriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Koronavirüs krizinin en çok gelişmekte olan ekonomileri vuracağını belirten Ömer Faruk Başaran, “Koronavirüs salgını ile tetiklenen ekonomik krizden en çok Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkeler etkilenecektir. Bu süreçte pek çok önemli firma el değiştirmek zorunda kalacaktır. Otomotiv, havayolu ve enerji firmaları büyük bir tehdit ile karşı karşıyadır” dedi.

‘Olayın sonuçları büyük olur’

Devletin, tüm sektörleri tatmin edici bir şekilde desteklemekle mükellef olduğunu belirten Başaran, “Yeterli devlet desteği verilmediği takdirde, bu sürecin sonunda, olayın sosyal ve politik boyutları çok büyük olacaktır. Aman, cimri değil, bonkör davranalım! Çünkü destek ne kadar büyük olursa, krizin etkileri o kadar hafif atlatılacaktır” diye konuştu.

‘Başkanlık sistemi risk’

Türkiye’deki başkanlık sisteminin koronavirüs ve sonrasında beklenen ekonomik, sosyal ve politik boyuttaki krizler ile mücadelede riskli olduğunu ve gelecek için kaygı verici sonuçlara yol açabileceğine dikkat çeken Başaran, şunları söyledi: “Kuvvetler ayrılığını fiilen ortadan kaldıran, yürütmenin yasama ve yargı tarafından denetlenmesini imkânsız hale getiren ve yürütme gücünü tek bir kişide toplayan mevcut başkanlık sistemi, korona krizi sürecinde yanlış kararlar verir ise sonuçlarına hep birlikte, çok ağır bir şekilde katlanmak zorunda kalabiliriz!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.