Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

ASO 1. OSB Sanayicilerinden Ayaş Yolu Girişine “Köprülü Kavşak” Talebi

270 fabrikanın faaliyet gösterdiği ve ülke ekonomisine 2 milyar doları ihracat olmak üzere yıllık 6 milyar dolar katkı sağlayan Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi sanayicileri sabah ve akşam saatlerinde Ayaş yolu girişinde büyük bir trafik sorunu yaşandığını belirterek, köprülü kavşak talebinde bulundu.

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi sınırları içinde faaliyet gösteren firmaların birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlamak amacıyla “Komşu Buluşmaları” kahvaltılarında sanayicileri bir araya getiriyor. ASO 1.OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Durukan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantılardan sekizincisine, ASO 1.OSB Başkan Vekili Mevlüt Açıkgöz, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bölgede yer alan çok sayıda sanayici katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ASO 1.OSB Başkanı Durukan, Bölgede yürütülen çalışmalar ve geleceğe yönelik faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verdi. ASO 1.OSB’de yer alan sanayicilerin komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesi için toplantıların devam edeceğini belirten Durukan, “Düzenlediğimiz komşu buluşmaları ile hem komşuluk ilişkilerine bir nebze olsun katkıda bulunuyoruz, hem de sanayicilerimizle bir araya gelerek görüş ve önerileri dinliyoruz” dedi.

“Trafik Sorunun Çözülmesinin Bölgeye Rahat Bir Nefes Aldıracağını Düşünüyoruz”

50 bin kişinin çalıştığı ve günde 60 bin aracın giriş yaptığı ASO 1.OSB’de sabah ve akşam saatlerinde Ayaş yolu ASO 1.OSB girişinde büyük bir trafik sorunu yaşandığını belirten sanayiciler, Ayaş yolu üzerinde yer alan ASO 1.OSB’ye giriş ve çıkış yapacak araçlara köprülü kavşak yapılması talebinde bulundu. Söz konusu köprülü kavşak projesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile görüştüklerini belirten Durukan ise, “Bölge’nin katkıları ile kavşağın yapılabileceğini söylediler. Daha sonra Karayollarının planlarında önümüzdeki yıl Bölge girişi için kavşak planı olduğunu öğrendik. Süreci hızlandırmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yoğun bir şekilde devam ediyor. Yaşanılan trafik sorunun çözülmesi bölgeye rahat bir nefes aldıracağını düşünüyoruz” diye konuştu.

1. OSB İçin Ortak Akıl Çağrısı

Ayaş’tan Ankara istikametine gelirken Bölgedeki yeşil ışık süresinin biraz daha uzatılması ile trafik sorunun hafifleyebileceği önerisi üzerine 1.OSB Başkan Vekili Mevlüt Açıkgöz, “Yeşil ışık süre uzunluğu aslında sabah 10.00’a kadar uygulanıyor ama tekrar başvuruda bulunup yeşil ışık süresinin biraz daha uzatılmasını talep edelim” dedi.

Açıkgöz, konuşmasında 77 ASO Meclis Üyesinin 19’unun 1. Organize Sanayi Bölgesinde yeri olduğunu ve Bölge üyelerinin katılımı ve ortak akıl ile çıkan kararların uygulanması gerektiğini belirterek, “ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi olarak, kanunun emrettiği mecburiyet gereği 8 Aralık’ta genel kurula gideceğiz. Bölge gerçek sahipleri tarafından, herkesin söz sahibi olduğu kararlar ile yönetilecektir. Bölge üyelerinin tamamının katılımı sonucu, ortak akıl ile ortaya çıkan kararların uygulanmasıyla daha güzel ve başarılı işler yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.