Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

ATO Başkanı Baran: "Ankara Yeme İçme Sektörü Kademeli Açılmayı Bekliyor"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Valisi Vasip Şahin’e Başkent’in yeme-içme sektörünün restoran, lokanta ve kafelerin yanı sıra üreticileri, tedarikçileri ve binlerce çalışanıyla 1 Mart’ta kademeli açılmayı beklediğini belirterek, “Ankara kademeli açılmada öncü ve örnek olmaya hazır” dedi.

 

ATO Başkanı Gürsel Baran ve ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri ve 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Başkan ve üyeleri, Ankara Valisi Vasip Şahin’le bir araya geldi. ATO Duatepe Hizmet Binası’nda gerçekleşen ve Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm’ün de katıldığı görüşmede, 1 Mart’tan itibaren normalleşme sürecine kademeli geçiş konusu ele alındı.

 

Baran, geçen yıl Mart ayından bu yana yaşanan süreçte yeme-içme sektörünün kısmen ya da tamamen kapanmadan dolayı sıkıntılı günler yaşadığını anlattı. Sektörün yerinde karar dönemine geçilmesiyle birlikte heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdiğini kaydeden Baran, “Tedbirlerimizle, heyecanımızla 1 Mart’a hazırız” dedi. Kademeli normalleşme sürecinin yeme-içme sektörü dışında birçok sektörü yakından ilgilendirdiğinin altını çizen Baran, “Yeme içme sektörünün yanı sıra, kirayla geçinen ancak bu süreçte kirasını alamayan dükkan sahipleri, üreticiler, bahşişten mahrum kalan çalışanlar, tedarikçiler hatta pazarcılara kadar binlerce insan gelir kaybı yaşadı” dedi.

 

Devlet desteklerinin sektörlere katkılarının önemine değinen Baran, “Pandeminin etkilerinin yanı sıra, aktif iş hayatının olmaması üyelerimizin psikolojisini de olumsuz yönde etkiledi” diye konuştu.

ANKARA PANDEMİYLE MÜCADELEDE BAŞARILI

Ankara’nın birçok ile kıyasla pandemiyle mücadelede başarılı olduğunu, vaka sayısı ve artış hızı açısından iyi durumda görüldüğüne dikkat çeken Baran, şunları söyledi:

“Belgeli işyerleri, bilinçli işletmeciler, eğitimli çalışanlar ve sağduyulu müşteriler ile Ankara’da pandemiye karşı kontrolün sağlanabileceği zemin hazır. Terazinin bir kefesinde sağlığın diğer kefesinde de ekonominin yer aldığının farkındayız. Teraziyi dengede tutmak için tedbirlere harfiyen uyarak, hem kendimizin hem vatandaşlarımızın sağlığına özen göstererek ticari hayatı yeniden canlandırmak istiyoruz.”

Toplantıda Baran’a, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Nuh Acar, Mehmet Fatih Çetinkaya, Süleyman Ekinci, ATO 60 No’lu Restaurant, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Gürbüz Bekiş, Başkan Yardımcısı Hakan Sancur, Komite Üyesi Ayşe Nilay Çelik ve Hizmet Sektörü Özel İhtisas Komisyonu Başkanı İbrahim Ayhan eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.