Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İyi Parti tsk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar YKS chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

ATO Başkanı Baran, “E-İhracat Seferberliği”ni ATO Üyelerine Anlattı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasında yer alma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Üyelerimizi dijital dünyada geliştirmeye, e-ticaret, e-ihracat yapabilir hale getirmeye çalışıyoruz. İlk etapta bin üyemizi e-ihracatçı hale getireceğiz. İstiyoruz ki ticaretimiz sınırlarını aşsın, ATO üyeleri dünyanın dört bir yanındaki milyonlara ulaşsın” dedi.

        

Ankara Ticaret Odası’nın koronavirüs salgınıyla önemi daha çok anlaşılan e-ticaret ve e-ihracat konularında üyelerini geliştirmek için başlattığı “E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği” projesinin eğitimleri online olarak verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen eğitimlere katılarak üyeleri bilgilendiren ATO Başkanı Baran Kovid-19 pandemisinin e-ticaret hacminin hızla büyümesine yol açtığını belirterek e- ticaret hacminin 2019 yılında Türkiye’de 136 milyar lira, dünyada da 3,5 trilyon dolar seviyesinde olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin büyümesi ve ihracatının artması için e-ticaretin stratejik öneme sahip olduğuna dikkat çeken Baran, “E-ticaretin ve ihracatın dünyada geldiği seviye tüm işletmelerin bu gelişmelere uyum sağlaması, dijital dünyayı öğrenmesi ve işlerine uygulaması gerektiğine işaret ediyor. Biz de ATO olarak üyelerimizi bu dünyaya taşımak için harekete geçtik ve ilk yılda bin üyemizi e-ticaret ve e-ihracat yapabilir hale getirmek için yola çıktık. Hedefimiz 160 bin üyemizin e-ticaret yapabilmesi” dedi.

Yeni çağdaki ticarette işletmelerin rekabet alanlarının da genişlediğine dikkat çeken Baran, “Teknoloji sayesinde sınırların aşıldığı günümüzde ticareti sınırlı mekânda yaparak ilerlemek ve gelişmek mümkün değil. 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için e-ticaret ve e-ihracatı öğrenmemiz ve geliştirmemiz şart. Bu zorunluluk aynı zamanda yeni iş ve uzmanlık kollarının oluşması, yeni istihdam alanları, yeni pazarlar ve yeni gelir imkânları anlamına da geliyor. E-ticaret ve e-ihracat yapmak bir seferberliktir ve bu seferberlikte hepimiz yerimizi alacağız” dedi.

ÜCRETSİZ EĞİTİM DE DANIŞMANLIK DESTEĞİ DE ATO’DAN

 

ATO Dış İlişkiler ve Fuarlar Müdürlüğü ile ATO İdea koordinatörlüğünde yürütülen “E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği” projesine başvuran işletmelere e-ticaret yapabilmeleri için gereken bilgi ve donanımı içeren “E-Ticaret ve E-İhracat Vizyonu, Dijital Pazarlama,   E-Ticaret Operasyon Yönetimi,     Ödeme Şekilleri, Online Ticaret için Web Sitesi Kurulumu, Hedef Pazar Seçimi, Ulusal ve Uluslararası Pazar Yerlerinde Mağaza Açılışı, Lojistik ve Gümrük ve Kargolama” konularında eğitimler veriliyor. İşletmelere marka isimleri ya da ticari unvanlarına özel e-ticaret web sitesi kurulumu gerçekleştirilecek proje kapsamında bir yıl boyunca ücretsiz danışmanlık desteği de sağlanacak.

 

Proje ile ilk yıl için 100 milyon TL’lik katma değer oluşturulması hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.