Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia

ATO Başkanı Baran: “Reel Sektör Olarak Üzerimize Düşen Görevi Yapmaya Hazırız”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yeni Ekonomi Programı’nın (YEP) son yıllarda ekonomide sağlanan gelişmeleri daha sağlam bir zemine taşıdığını belirterek, “Yeni program güven ve istikrara katkıda bulunacak, Türkiye’yi 100’üncü yılında yeni hedeflerine taşıyacaktır” dedi.

ATO Başkanı Baran, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Değişim Başlıyor” sloganıyla açıkladığı Yeni Ekonomi Programı’nı değerlendiren yazılı bir açıklama yaptı. Dengeleme ve disiplin döneminin ardından değişim dönemine geçilmesinin önemli olduğunu kaydeden Baran, Yeni Ekonomi Programı ile büyümeyi sürdürmeye yönelik kararlı tutumun sergilendiğini ifade etti. Baran, şunları söyledi:

"Biz ülkemizin geleceğine inanıyoruz"

“Ekonomimizde döviz kurlarındaki spekülatif artışla başlayan sorunlar yaşadık. Dengelenmeye yönelik alınan tedbirler ve disiplin uygulamaları sürecin, büyük sıkıntılara yol açmadan atlatılmasını sağladı. Yeni Ekonomi Programı’yla ekonomide gelecek üç yılımız için büyüme tercihinin yapıldığını görüyoruz. İthalatı azaltmaya yönelik yerli üretimin desteklenmesinden de büyük memnuniyet duyduk. KOBİ’lerimizin, üreticilerimizin özetle Türkiye ekonomisini sırtlayan reel sektörün desteklenmesi, hedefe daha hızlı koşmamızı sağlayacaktır. Biz ülkemizin geleceğine inanıyoruz. Reel sektör olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.