Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım kızılay atatürk Sertab Erener

ATO Başkanı Baran, “Rotamız Daima Ekonomik Büyüme”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ekonomisinin 2018 yılında yüzde 2,6 büyürken, geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 3 oranında daralma gösterdiğini belirterek, “Ekonomik veriler bu daralmanın yaşanacağını gösteriyordu. Sadece iç piyasalardaki gelişmeler değil, küresel ekonomideki gerileme de rakamlara yansıdı. Türkiye küresel alanda meydana gelen gelişmeler karşısında kendi rotasını belirleyen güçlü bir ülkedir. Rota da daima ekonomik büyümedir” dedi.

ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak, TÜİK tarafından açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 2018 yılı verilerini değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin 2018 yılının ilk çeyreğinde 7,4, ikinci çeyreğinde 5,3 ve üçüncü çeyreğinde de 1,8 oranında büyüdüğünü hatırlatan Baran, dördüncü çeyrekteki yüzde 3’lük küçülmeyle, yıllık GSYİH’nın yüzde 2,6 seviyesine geldiğini kaydetti.

"Ülke ekonomisi yeniden büyüme sürecine devam edecektir”

Üçüncü çeyrekte başlayan daralmanın dördüncü çeyrekte gelebileceği en üst noktaya vardığına dikkat çeken Baran, dışarıda küresel ekonomideki yavaşlamanın içeride de kur hareketliliğinden kaynaklanan sorunların büyüme verilerine yansıdığını söyledi. Yeni Ekonomik Program kapsamında ekonomik verilerde dengelenmenin görülmeye başlandığını ifade eden Baran,  “Spekülatif saldırılarla ülke ekonomisinde başlayan yavaşlama eğilimi kısa sürede atlatıldı. Bu sürecin kısa sürede dengelenmeye dönmesinde alınan tedbirlerin payı çok büyüktür. Enflasyondaki düşüş trendi, finansmana erişim konusunda atılan adımlar, iç ve dış ticareti canlandırmaya yönelik tedbirler ve istihdam seferberliği kapsamında sağlanan destekler başta olmak üzere atılan tüm adımlar sayesinde ülke ekonomisi yeniden büyüme sürecine devam edecektir” dedi.

"Türkiye için başka rota söz konusu olamaz"

Yeni Ekonomik Program çerçevesinde gerçekleştirilecek yapısal tedbirlerle Türkiye ekonomisinin dönüşüm yaşayacağını anlatan Baran, bu süreçte ileri teknoloji üretiminin hayata geçirileceğini ve katma değeri yüksek üretimle cari açığın azaltılacağını söyledi. Baran, “Yenilikçi üretim, nitelikli insan gücü ile güçlü bir toplum olarak istikrarlı bir şekilde büyümeyi sürdüreceğiz. Türkiye için başka rota söz konusu olamaz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.