Öne Çıkanlar bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı MUHAMMED DEMİR dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu erhan çelik YDG-H güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi gölbaşı ankara

ATO Başkanı Baran: “Yapısal Dönüşüm Adımları, Ekonomimizi Adım Adım Geliştirip, Güçlendirecektir”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan -Yapısal Dönüşüm Adımları 2019- paketi, vergiden kıdem tazminatına kadar ele aldığı konular itibariyle ayakları yere basın bir paket. Yapısal dönüşüm adımları, ekonomimizi adım adım geliştirip, güçlendirecektir” dedi.

ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı yapısal dönüşüm paketini değerlendirdi. Yeni ekonomik programın, disiplin, dengelenme ve değişim olmak üzere üçayak üzerine kurulduğunu hatırlatan Baran, değişim döneminin yapısal reformlarla gerçekleştirilecek olmasının önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin üretim ve vergilendirmede de reforma ihtiyaç duyduğunu kaydeden Baran, kurumlar vergisinin kademeli olarak düşürülecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Baran, dolaylı vergilerin azaltılıp, dolaysız vergilerin artırılması ve verginin tabana yayılmasının mükelleflerin gönüllü uyum seviyesini artıracağını söyledi. Türkiye’nin Varlık Fonu eliyle ticarette bölgesel lojistik üs haline getirilecek olmasının önemine dikkat çeken Baran, Türkiye’nin coğrafi avantajlarının ekonomik seviyesinin yükseltilmesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

"Bu süreçte kıdem tazminatı şartları ile tazminata esas çalışma süresi de yeniden ele alınmalıdır”

Kıdem tazminatı konusunun çözüm bekleyen bir konu olduğunu ifade eden Baran, “Kıdem tazminatı konusu bu haliyle ne işçiyi ne de işvereni memnun ediyor. İş barışına hizmet etmediği gibi mahkemelerdeki iş yükünün artmasına da neden oluyor. Kıdem tazminatının Bireysel Emeklilik Sistemi ile entegre değerlendirilmesi çok önemli bir gelişmedir. Bu süreçte kıdem tazminatı şartları ile tazminata esas çalışma süresi de yeniden ele alınmalıdır” dedi.

Tarım sektörüne ilişkin Tarımda Milli Birlik Projesi’nin açıklanacak olmasının da memnuniyet verici olduğunu kaydeden Baran,  “Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın açıkladığı ve yapısal dönüşüm için 2019 yılında atılacak adımları içeren reform paketinin ülke gerçekleri dikkate alınarak hazırlanmış bir paket olduğunu gördük. Vergi sistemini değiştirerek güven veren bir sistemin oluşturulması, kıdem tazminatı konusunun çözüme kavuşturulması, bankacılık sisteminin güçlendirilmesi, sanayinin yerlileştirilerek yerli ürünlerin ön plana çıkarılması, ihracat master programının devreye sokularak ihracat ağırlıklı büyümenin sağlanması, Türkiye’nin coğrafi konumunun avantaja çevrilerek lojistik merkezi haline getirilmesi, hal yasasının çıkartılması, genç nüfusu olan ülkemizde istihdama yönelik eğitim planlaması yapılması çok önemli adımlar. Maliye ve Hazine Bakanımız Sayın Albayrak’ın açıkladığı paket ayakları yere basan, uygulanabilir, etkili, yapısal sorunlara reçete içeren etkili bir pakettir. Yapısal dönüşüm adımları, ekonomimizi geliştirip, güçlendirecektir” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
ATO Başkanı Gürsel Baran
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.