ATO Başkanı Baran’dan Özel Bankalara Çağrı: “Bugün Değilse Ne Zaman?”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, koronavirüsle mücadele sürecinde, güç kaybetmemesi için reel sektöre destek olan kamu bankalarına teşekkür ederken, “Bugün değilse ne zaman?” diye seslenerek özel bankalara da destek çağrısında bulundu.

ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak, koronavirüs salgınıyla birlikte tüm dünyanın daha önce hiç tecrübe etmediği bir süreç yaşadığını kaydetti. Türkiye’nin de içinde bulunduğu ülkelerin, pandemi sürecinin ağır ekonomik ve sosyal sonuçlar ortaya çıkarmaması için özel çaba harcadığının altını çizen Baran, bu süreci başarıya ulaştıracak yegâne yolun “birlik ve beraberlik” olduğuna dikkat çekti.

“Bugün değilse ne zaman? Bizim üyemizin desteğe ihtiyaç duyduğu gün bugün”

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu çatısı altında yer alan bankaların aynı sorun karşısında eşit sınav veremediğini kaydeden Baran, koronavirüsün etkilerini minimuma indirmek açısından kamu bankalarının gösterdiği gayretin takdire şayan olduğunu söyledi. Reel sektörün finansman ihtiyaçları için başvurduğu özel bankaların bu süreçte sergilediği yaklaşımın anlaşılabilir olmadığını kaydeden Baran, “Bugün değilse ne zaman? Bizim üyemizin desteğe ihtiyaç duyduğu gün bugün” dedi.

Bankacılık sisteminin temel motivasyonunun kar olduğunu reel sektörün çok iyi bildiğini kaydeden Baran, “Hiçbir üyemiz ‘ben finansman ihtiyacımı karşılayayım da banka kar etmesin’ demiyor zaten. Ancak süreçte sadece kar odaklı yaklaşım sergilemek, bankacılık gibi kamusal bir görevin sorumluluğuyla bağdaşmaz” dedi. Baran, özel bankaların iyi zamanda kar artırıp kötü zamanda meydanı terk edip kenara çekilemeyeceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.