Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu türk silahlı kuvvetleri süt Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi HAVA HAREKATI cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan ihracat bursa beşiktaş 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

ATO Gıda Hijyen Eğitimi Vermeye Başlıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, “Ekmek, ülkemizde en çok tüketilen temel gıdaların başında geliyor. Dolayısıyla ekmekte hijyen çok önemli. Ankara Ticaret Odası olarak ücretsiz vereceğimiz hijyen eğitimine ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışanların katılımını bekliyoruz” dedi.

ATO yaptığı açıklama ile Ekim ayında Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle, “Gıda Hijyen Eğitimi”  verilmeye başlanacağını duyurdu. Açıklamaya göre ATO Akademi kapsamında ücretsiz verilecek Gıda Hijyen Eğitimi’ne fırınlarda ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışanlar ile fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışanlar katılabilecek.

Eğitimde katılımcılara, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen, sanitasyon, HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı, tam buğday ekmeği tüketiminin önemi ve sağlık üzerine etkileri, ekmek israfının azaltılması konularında bilgi verilecek. Eğitimin ardından yapılacak sınavda başarılı olanlara 5 yıl geçerli “Hijyen Eğitim Belgesi” verilecek.

Gıda Hijyen Eğitimi Alınması Zorunlu

ATO Başkanı Baran, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği gereği ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanların gıda hijyen eğitimi almalarının zorunlu olduğunu hatırlattı. Baran, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yapılacak denetimlerde belgelerini ibraz edemeyenler veya belge geçerlilik süresi dolanların 3 bin TL’ye varan cezai müeyyide ile karşı karşıya kalacakları uyarısında da bulundu.

Baran, gıda sektöründe hijyenin toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak “Ekmek, ülkemizde en çok tüketilen temel gıdaların başında geliyor. Dolayısıyla ekmekte hijyen çok önemli. Ankara Ticaret Odası olarak ücretsiz vereceğimiz hijyen eğitimine ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışanların katılımını bekliyoruz” diye konuştu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.