Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Avrupa Birliği Bakanlığından STK’lara 3 Milyon Avroluk Destek

Avrupa Birliği Bakanlığı, sivil toplum destek programının ikinci döneminde sivil toplum kuruluşlarına 3 milyon Avro destek sağlayacak.

Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakanlık  tarafından Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının (STK) kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi amacıyla yürütülmekte olan “Sivil Toplum Destek Programı” hibe programının ikinci dönem teklif çağrısı 16 Mart 2018 tarihinde yayımlandığı anımsatıldı.

“Sivil Toplum Destek Programı” ikinci döneminin 2019-2020 yıllarında uygulanması öngörüldüğü belirtilen açıklamada, “Toplam bütçesi 3 milyon Avro olan hibe programı ile Türkiye ve AB’den sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi, lobicilik ve savunuculuk faaliyetlerinin desteklenmesi ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla projeler geliştirilmesi hedefleniyor” denildi. Açıklamada şu bilgilere de yer verildi:

“Türkiye’den dernekler, vakıflar, derneklerin veya vakıfların federasyonları/konfederasyonları, kar amacı gütmeyen kooperatifler ile AB üyesi ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşların geliştirecekleri projelere, en az 60 bin, en fazla 150 bin Avro hibe desteği sağlanıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.