Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar: Sağlık Çalışanlarının Vergi Yükü Hafifletilmeli

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, sağlık çalışanlarının döner sermaye ödemelerinin vergilendirilmesi nedeniyle fazla vergi ödediklerini ve diğer kamu çalışanlarından daha önce yüzde 20’lik vergi dilimine takıldıklarını kaydederek, sağlık çalışanlarının vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini belirtti.

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının döner sermaye ödemelerinin de vergiye tabi olduğunu, memurların daha erken gelir vergisi üst dilimine girdiğini belirterek, "Yüzdelik vergi dilimine geçme sınırının yükseltilmesi halinde memurların maaşlarındaki yüksek vergi kesintilerinden kurtarılacaktır” dedi. 

2018’in ilk ayında gelir vergisinin alt dilimi olan yüzde 15 ile başlayan sağlık çalışanlarının, Mayıs ayı itibariyle kazançlarının 14 bin 880 lirayı geçtiği için yüzde 20’lik vergi diliminden vergi ödemek zorunda kaldıklarını kaydeden Bayraktar, “Memurların yıllık toplam gelirlerinde azalma meydana geliyor. Hâlbuki devlet, Ocak ayından itibaren iğneden ipliğe zam yaptı. Dolardaki artış nedeniyle her şeye zam geldi. Çalışanların aldıkları zamlar eridi. Bir de yüzde 20 ve yüzde 25’lik vergi dilimine takılmaları nedeniyle daha fazla vergi ödeyecek olmaları maaşlarındaki azalmayı artıracaktır” dedi.

 -“VERGİ AFFINDAN VAZGEÇİLMELİ”-

Bayraktar, düşük maaşlı memurların, ödedikleri yüksek vergi yüzünden sıkıntı yaşadığını ifade ederek, “Devletin fazla vergi toplamak düşüncesi kamuda çalışanlar üzerinde yoğunlaşmamalı, serbest meslek icra edenlerin kaçırdığı verginin peşine düşülmeli ve kamu çalışanlarını rahatlatıcı bir vergi sistemi getirilmelidir. Ayrıca vergi affından kesinlikle vazgeçilmeli, vergisini zamanında ödemeyenler mükâfatlandırılmamalıdır” dedi.

-“AZ KAZANANDAN ÇOK VERGİ ALINIYOR”-

Sosyal hukuk devleti ilkesinin gereği olarak düşük maaşlı kamu çalışanlarından daha az vergi alınması gerektiğini belirten Bayraktar, “Ülkemizde devlet bunun tersini yapıyor. Az kazanandan çok vergi alarak adaletsizliğe yol açarken, çok kazanandan az vergi almak suretiyle haksız zenginleşmeye ve adaletsiz gelir dağılımına neden oluyor. Enflasyon yerinde saymıyor ancak memur maaşları yerinde sayıyor ve her geçen gün eriyor. Adil vergi sistemiyle kamu çalışanları bu yükün altından kurtarılmalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.