Bakan Ağbal: Bütçe Gerçekleşmeleri Hedefleriyle Uyumlu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bütçe gerçekleşmelerinin hedefleriyle uyumlu seyrettiğini açıkladı.

Bakan Ağbal yazılı açıklamasında 2017 Şubat ve Ocak-Şubat dönemi bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi. Şubat ayında bütçenin 6,8 milyar TL açık verdiği belirten Bakan Ağbal, "Bu yılın ilk iki ayında ise bütçemiz 4,6 milyar TL fazla vermiştir. Yılın ilk iki ayında 16,3 milyar TL faiz dışı fazla elde edilmiştir. Ocak-Şubat döneminde toplam harcamalar 101,1 milyar TL; Faiz hariç giderler ise 89,4 milyar TL olmuştur. Bütçe gelirleri ise Ocak-Şubat döneminde 105,7 milyar TL’ye ulaşmıştır" dedi.

Bu dönemde vergi gelirlerinin 88,4 milyar TL, vergi dışı gelirlerin ise 17,3 milyar TL olduğunu kaydeden Bakan Ağbal, "2017 yılı Bütçe hedeflerini gözeterek ekonomideki büyüme trendini destekleyen ve para politikası uyumunu da önceleyen bir maliye politikası çerçevesi içinde bütçe politikamızı uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.