Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken tüik abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Bakan Ağbal: "Türkiye Ekonomisi 2017 Yılında OVP Hedefinin De Üzerinde Büyür"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017 yılının ikinci yarısında ekonominin yüzde 5,1 büyüdüğünü belirterek, bu göstergeler ışığında Türkiye ekonomisinin 2017 yılında OVP hedefinin de üzerinde büyüyeceği tahmininde bulundu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017 yılı ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi. 2017 yılı ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 5,1 ile yüksek oranda büyüdüğünü ifade eden Ağbal, ikinci çeyrekte bayram nedeniyle oluşan işgünü kaybına rağmen ekonominin ilk çeyrekte elde edilen yüksek büyüme oranını devam ettirdiğini belirtti.

“Veriler Büyüme Kompozisyonunun Sağlıklı Olduğunu Ortaya Koymakta”

Yılın ilk yarısında elde edilen büyüme rakamlarının hükümetin uyguladığı teşvikler de desteklerin ne kadar yerinde olduğunu gösterdiğini söyleyen Ağbal, iç talebin, kredi genişlemesi ve vergi indirimlerinin yanı sıra ekonomide beklentilerin iyileşmesi ve öngörülebilirliğin artması ile ekonomik büyümenin sürükleyicisi olduğunu ifade etti.

Yatırımların da yüzde 9,5 artış kaydettiğini ekleyen Ağbal,  “Açıklanan veriler büyüme kompozisyonunun da sağlıklı olduğunu ortaya koymaktadır. Artan küresel ticaret hacmi, ticaret ortaklarımızın talebindeki iyileşme ve turizmdeki toparlanmayla birlikte 2017 yılı ikinci çeyreğinde dış talep büyümeye yüzde 1,7 puan pozitif katkı sağlamıştır” değerlendirmesinde bulundu.

“Yılın Geri Kalanında Da Büyüme Güçlü Devam Edecek”

Ekonomiye ilişkin öncü göstergelerin yılın geri kalanında da büyümenin güçlü devam edeceği yönünde olduğunu kaydeden Ağbal, özellikle üçüncü çeyrekte turizmdeki toparlanmanın, ihracattaki olumlu seyir ile baz etkisinin ekonomik büyümeyi ivmelendireceği öngörüsünde bulundu.
Bakan Ağbal, bu göstergeler ışığında Türkiye ekonomisinin 2017 yılında OVP hedefinin de üzerinde büyüyeceği tahmininde bulundu. Ağbal, “Ara vermeden hızla uygulamaya devam edeceğimiz reformlar, aldığımız tedbirler, pekişen güven ve dış konjonktürde meydana gelecek olumlu gelişmeler ekonomideki canlanmayı desteklemeye devam edecektir” ifadelerini kullandı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.