Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Bakan Albayrak: "Şimdi Türkiye'yi El Birliğiyle Bir Üst Lige Çıkarma Zamanı"

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Şimdi ülke ekonomisinin kırılganlıklarını ortadan kaldırma ve son 5 yıldır siyasi, toplumsal, ekonomik ve terör saldırılarından dolayı ertelemek durumunda kaldığımız tüm yapısal ve sistemsel dönüşümleri, adımları hayata geçirme zamanı. Şimdi daha çok çalışan, daha çok üreten bir Türkiye'yi el birliğiyle bir üst lige çıkarma zamanı." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Delegeler Çalıştayı'nın açılış konuşmasında, "şubat, mart ve arkasından nisan ve mayıs ayları ile birlikte reel sektörün likidite açısından çok daha rahatladığı, özellikle eylül-ekim aylarında başlayan sıkıntılardan büyük ölçüde kurtulmaya başlandığı bir döneme şahitlik edeceğiz. Ekim eylülden, kasım ekimden, aralık kasımdan, ocak aralıktan, şubat da ocaktan daha iyi olacak." dedi. 

"Faizlerin bugün yüzde 20'ler ve altına inmeye başladığından görüyorsunuz"

Korku, kaygıların, spekülatif saldırıların yaşandığı, özellikle 2018'in son çeyreğindeki o hava dağılmaya başladığını belirten Bakan Albayrak, " Zaten bunu piyasalardan görüyorsunuz. Yüzde 40'lara, 50'lere ulaşan faizlerin bugün yüzde 20'ler ve altına inmeye başladığından görüyorsunuz." dedi. 

Bakan Albayrak, "Bugünün dünden, yarının da bugünden daha iyi olduğunu çok net görüyoruz. Türkiye'nin başını öne eğecek hiçbir sıkıntısı yok. Bunun en güzel örneğini ihracatçılar olarak siz ortaya koyuyorsunuz." dedi.

"Enflasyonun 19,53'ten 19,02'ye gerilediğini çok net gördük"

Enflasyon ile mücadele konusunda başlattıkları çalışmalarada değinen Bakan Albayrak, "Hamdolsun, enflasyonla mücadelede arzu ettiğimiz düşüş sürecini, gıda tarafı dışında net bir şekilde ortaya koyduk ve emin adımlarla ilerliyoruz. Nitekim yıl sonu için 20,3 ile hedeflerimizin altına getirdiğimiz bu enflasyonun ardından 2019'a da umutlu bir giriş yaptık. Yine bu noktada baktığımızda çekirdek enflasyonun 19,53'ten 19,02'ye gerilediğini çok net gördük. Gıda tarafının negatif etkisi olmasaydı enflasyon ocak'ta aylık -0,43, yıllık ise 18,85 olacaktı. Bununla ilgili gerekli tedbirler noktasında güçlü tutumumuzu özellikle gıda alanında atacağımız adımlarla daha da güçlendireceğiz." dedi.  

Tüm yaşanan süreçlerde fırsatçılıkla hareket eden birilerine, milletimizin cebindeki parasını pul etmesine, sofrasına el uzatmasına izin vermeyeceklerini belirten Bakan Albayrak, "Belediyelerimizle birlikte kaynağından sebze ve meyveleri alarak büyük şehirlerimizde maliyetine vatandaşlarımıza sunacağımız adımları önümüzdeki haftaya görmeye başlayacağız." dedi. 

Albayrak ayrıca, "Kış aylarında enflasyona, vatandaşın mutfağına bir etkide bulunmaması için çalışmalar yapılıyor. Ziraat Bankası seracılıkta yüksek kapatise verim sağlayacak bir programı yarın açıklayacak" dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.