Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

Bakan Albayrak’tan Tahvil İhracı Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, uluslararası sermaye piyasalarına dün gerçekleştirilen 2 milyar dolarlık tahvil ihracıyla ilgili, “Küresel finans sistemindeki dalgalanmaların bu denli yüksek olduğu bir dönemde ihraç tutarının 3 katından fazla gerçekleşen bu talep, piyasaların ve yatırımcıların ülkemizin sağlam ekonomik ve finansal göstergelerine duyduğu güvenin bir göstergesi olması açısından oldukça önemlidir” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Hazine Finansman Programı çerçevesinde yapılan vadeli tahvil ihraçlarına ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, uluslararası sermaye piyasalarında dün 2 milyar dolar tutarında 5 yıl vadeli bir tahvil ihracı gerçekleştirildi. Tahvilin getiri oranının yüzde 7 buçuk, kupon oranının ise yüzde 7.25 olduğunun belirtildiği açıklamada, ihraca yatırımcılardan 6 milyar doların üzerinde talep geldiği ifade edildi.

“YENİ EKONOMİ PROGRAMIMIZIN FİNANS ÇEVRELERİNCE GÜÇLÜ KARŞILIK BULDUĞUNU ORTAYA KOYDU”

Tahvil ihracına ilişkin açıklama yapan Bakan Albayrak, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin sağlam iktisadi temellerinin, dış şoklara karşı dayanıklılığının, hayata geçirdiğimiz politika ve tedbirlerin etkilerinin yatırımcılar tarafından son derece olumlu karşılandığını net bir şekilde yansıtmıştır. Küresel finans sistemindeki dalgalanmaların bu denli yüksek olduğu bir dönemde ihraç tutarının 3 katından fazla gerçekleşen bu talep, piyasaların ve yatırımcıların ülkemizin sağlam ekonomik ve finansal göstergelerine duyduğu güvenin bir göstergesi olması açısından oldukça önemlidir. Atılan adımların ve Yeni Ekonomi Programımızın, küresel finans çevrelerince ne kadar güçlü karşılık bulduğunu ortaya koymuştur.

“TÜRKİYE’YE KÜRESEL PİYASALARDA DUYULAN GÜVEN DAHA DA ARTACAK”

İhalenin sonucu, uzun zamandır uluslararası yatırımcılarla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde vurguladığımız Türkiye’nin iktisadi temellerinin sağlamlığının, dış şoklara karşı dayanıklılığının ve hayata geçirdiğimiz tedbirlerin başarısının yatırımcılar tarafından teyit edildiğini net bir şekilde yansıtmıştır. Yeni Ekonomi Programımız kapsamında ortaya koyduğumuz hedeflere ulaştıkça, stratejilerimizi ve politikalarımızı hayata geçirdikçe, Türkiye’ye küresel piyasalarda duyulan güven daha da artacak, makroekonomik göstergelerimiz çok daha iyi seviyelere ulaşacaktır. Enflasyon ile mücadele başta olmak üzere, Yeni Ekonomi Programımızın temel alanları olan bütçe disiplini, ekonomik dengelenme, ihracata ve teknoloji üretimine dayalı büyüme için politikalarımızı adım adım hayata geçireceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.