Öne Çıkanlar çin İyi Parti kosgeb Op. Dr. Volkan Erdoğan  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu.

Bakan Eroğlu Belarus Dışişleri Bakanıyla Görüştü

Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 9. Toplantısı çerçevesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey bir araya geldi.
 
Belarus’un başkenti Minsk’te Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Belarus İş Konseyi ve Belarus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen KEK 9. Toplantısı yapıldı. 27-28 Temmuz tarihleri arasındaki program kapsamında dün Türkiye-Belarus KEK eşbaşkanları Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey ikili görüşme yaptı. İkili görüşmeyi heyetler arası görüşmeler izledi.
 
Görüşmelerin ardından yapılan basın toplantısında Bakan Eroğlu, hedeflerinin ticareti en kısa zamanda 1 milyar dolar düzeyine çıkartmak olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin Belarus’ta 1,2 milyar dolarlık yatırımı olduğunu belirten Eroğlu, “iki ülke arasında turizmin gelişmesine önem veriyoruz. Bu bağlamda THY’nin haftada 4 olan sefer sayısını en az 7’ye çıkarmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Makey: “Son 10 Yılda Ticaret Hacmi 5 Kat Arttı”
Türk firmalarının Belarus’ta üretim yaparak Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerine açılması için destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey, konuşmasında “Türkiye ile ilişkilerimize önem veriyoruz. Son 10 yılda ticaret hacmi 5 kat artarak 800 milyon dolara ulaştı. Bugünkü anlaşmaların yerine getirilmesi için her türlü çabayı göstereceğiz” ifadelerine yer verdi.
 
Ortak Eylem Planı İmzalandı
Bakanlar Eroğlu ve Makey, Türkiye-Belarus Karma Ekonomik Komisyonu 9. dönem toplantı protokolüne ve iki ülke arasında ormancılık, meteoroloji ve su alanlarında iş birliği niyet beyanlarına imza attı.
 
Aynı zamanda Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ile Belarus Ulusal Pazarlama ve Araştırmaları Merkezi arasında mutabakat zaptı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Mogilev Serbest Bölgesi İdaresi arasında ortak eylem planı imzalandı. Ayrıca Naftan A.Ş. BNH Petrokimya ve Neotrryd şirketleri arasında 2019-2023 yılları arasında yılda asgari 30 bin ton akrilik asit satışına dair mutabakat zaptı imzalandı.
 
Eroğlu Belarus Başbakanı İle De Görüştü
Toplantının ardından Bakan Eroğlu, Belarus Başbakanı Andrey Kobyakov ile görüştü. Eroğlu, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son ziyaretiyle iki ülke liderlerinin karşılıklı ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkartma hedefi koyduğunu dile getirdi ve yapılan KEK toplantısının da bu hedef doğrultusunda önemli işbirliği sağladığını ifade etti.
 
Belarus’ta ayrıca Türk iş dünyası temsilcileri ve DEİK İş Konseyi üyeleriyle bir araya gelen Veysel Eroğlu, “Belarus’ta kendi aranızdaki dayanışmayı artıracak, burada uzun yıllardır yaşayanların tecrübelerini aktarabileceği ve Belaruslu iş adamlarıyla bir araya gelebileceğiniz bir dernek ya da platform kurmalısınız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.