Bakan Faruk Özlü; “İşbirliği Yapan İşletmelere 1 Milyon 500 Bin TL’ye Kadar Destek Veriyoruz”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü; “2010 Yılından bu yana 246 İşletici Kuruluşa 82 Milyon TL Destek sağlandı” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB aracılığı ile İşbirliği-Güçbirliği projelerine 300.000 TL Geri Ödemesiz, 700.000 TL Geri Ödemeli olmak üzere 1 Milyon TL, Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji alanlarındaki ortak imalata yönelik projelere de 300.000 TL Geri Ödemesiz 1.200.000 TL Geri Ödemeli olmak üzere 1 Milyon 500 Bin TL destek verildiğini söyledi.

Bakan Özlü, Programdan faydalanmak üzere en az 5 (beş) işletmenin bir araya gelmesi şartının bulunduğunu, projelerin Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji alanlarında ortak imalata yönelik gerçekleştirilecek olması durumunda en az 3 (üç) işletmenin bir araya gelmesinin yeterli olduğunu açıkladı.


Program kapsamında alınacak Yerli Malı Makine ve Teçhizatın % 15 (onbeş) oranında daha fazla destekleneceğini belirten Özlü, bu program vasıtasıyla 2017 Ekim ayı itibariyle 31 işletici kuruluşa 8,5 Milyon TL’den fazla destek sağlandığını, 2010 yılından bugüne kadar, toplamda 246 İşletici Kuruluşa** yaklaşık 82 Milyon TL tutarında destek sağlandığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.