Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi

Bakan Özlü: En Yüksek Üretim Artışını Yüksek Teknolojili Ürünler Gerçekleştirdi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, açıklanan Şubat ayı sanayi üretim rakamlarında en yüksek üretim artışını yüksek teknolojili ürünlerin gerçekleştiğini belirtti.

Bakan Özlü yaptığı yazılı açıklamayla bugün açıklanan 2018 yılı Şubat ayı sanayi üretim endeksine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özlü, sanayi üretimi rakamlarının Türkiye’nin “büyüme ivmesini” 2018 yılına da taşıdığını gösterdiğini belirterek,  büyümenin öncülüğünü sanayi sektörünün yaptığını ifade etti. Özlü, ihracat pazarlarının toparlanmasının Türkiye sanayisinin de sahip olduğu potansiyelin açığa çıkmasına yardımcı olduğunu kaydederek, “Türkiye geçtiğimiz ay tüm zamanların ihracat rekorunu kırdı. Mart ayı en fazla ihracatın gerçekleştiği ay oldu. Sanayi ürünlerinin ihracat içindeki payı düşünüldüğünde sanayi üretiminin önemi ve gücü bir kez daha ortaya çıkmaktadır” dedi.

2018 yılının yatırımların artacağı ve büyümeye daha fazla katkı vereceği bir yıl olacağını belirten Özlü, “Nitekim yatırım malları üretimindeki artış da bu durumu teyit etmektedir. Ayrıca iç tüketim de, artan güven neticesinde yüksek seyretmekte ve sanayi büyümesinin güçlü seyrini desteklemektedir” ifadelerini kullandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, “Sevindirici bir gelişme de ülkemizin artık daha yüksek teknolojili ürünler üretme eğiliminde olmasıdır” diyerek açıklanan Şubat ayı rakamlarında en yüksek üretim artışını, yüksek teknolojili ürünlerin gerçekleştirdiğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.