Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Bakan Özlü, “Hiç Kimsenin, Türk Ekonomisinin Tekerine Çomak Sokmasına Göz Yummayacağız”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “Teknolojik inovasyonu, tarım uygulamalarının merkezine koyacağız. Gelecekte dijital sensörlerle donatılmış aletleri; tarımsal üretimin merkezine yerleştireceğiz” dedi.

Bakan Özlü, “Türkiye; bütün dış baskılara, komşu coğrafyalarımızdaki istikrarsızlıklara ve manipülatif birtakım oyunlara rağmen; vizyonunu büyüterek, yoluna devam etmektedir. Hiç kimsenin, Türk ekonomisinin tekerine çomak sokmasına göz yummayacağız” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Kocaeli’de Çayırova Şekerpınar’daki Anadolu Landini traktör fabrikasının açılış törenine katıldı.
 
 
 Bakan Özlü, burada yaptığı konuşmada, “Anadolu Grubu, Anadolu Landini Traktör Fabrikası ve Tesislerinin açılış programında, sizlerle bir arada bulunmaktan, bu güzel heyecanı paylaşmaktan büyük memnuniyet duymaktayım. Anadolu Landini Tesisleri’nin, Anadolu Grubuna, tarım makineleri sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını, bereket getirmesini diliyorum. Bu fabrikayla; ülkemizin yerli üretimine, ihracatına, katma değerine ve istihdamına katkıda bulunan Anadolu Grubu’na teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı.
 
   
 
Bakan Özlü kendisini en çok mutlu eden programların fabrika açılışları olduğunu belirterek, “Çünkü fabrika demek; üretim demektir, katma değer demektir, ihracat demektir, istihdam demektir.  
Türkiye’nin üretimine, ihracatına ve istihdamına katkıda bulunan her fabrika ve her girişim; bizim için bir değerdir, bir nimettir.  Bugün açılışını yapacağımız fabrikanın, ileri teknoloji ile donatılmış olması; bizler için ayrıca memnuniyet vericidir” ifadelerini kullandı.
 
 
 
BENİM GİBİ, MİLYONLARCA ÇİFTÇİ ÇOCUĞU İÇİN; TRAKTÖR KELİMESİYLE BEREKET KELİMESİ EŞ ANLAMLIDIR”
 
 
 Bakan Özlü sözlerine şöyle devam etti;
 
 
“Bizim kültürümüzde traktörün çok ayrı bir yeri vardır. Traktör tarım demektir, bereket demektir, ekmek demektir, alın teri demektir. Özellikle benim gibi, milyonlarca çiftçi çocuğu için; traktör kelimesiyle bereket kelimesi eş anlamlıdır. Türkiye’de birçok nesil, traktörün sürdüğü tarlaların bereketiyle büyümüş, okumuş ve bugünlere gelmiştir.  Ve şükürler olsun ki; Türkiye bugün, traktör üretmekle kalmamış, ürettiği traktörü ihraç eden bir ülke konumuna yükselmiştir.”  
 
 

 
“DÜNYADAKİ TRAKTÖR PAZARININ EN DİKKAT ÇEKEN ÜLKELERİNDEN BİRİYİZ”
 
 
 Ülkemizin, dünyada traktör pazarının en dikkat çeken ülkelerinden biri olmayı başardığını ifade eden Bakan Faruk Özlü,  “2017 yılında Türkiye’de 73 bin traktör üretildi. Bunların yaklaşık 14 bini, yani % 20’si ihraç edildi. Bu rakamlar; hem traktör sektörü için, hem de tarım makineleri sektörü için, gurur duyulacak rakamlardır” dedi.
 
 
 “TARIM DEVRİMİ BİZİM TOPRAKLARIMIZDA BAŞLADI”

Bakan Özlü sözlerine şöyle devam etti; “Nasıl ki, Sanayi 4.0 teknolojinin devrimiyse, Tarım devrimi de; binlerce yıl önce bizim topraklarımızda, Anadolu’da başladı. Tarım Devrimine beşiklik eden Türkiye coğrafyası; ben inanıyorum ki; bugün artık hem sanayi devriminin, hem tarım devriminin önemli aktörlerinden biri olacak. Tarımdaki nüfusun azaldığı, tarım alanlarının daraldığı bir dünyada ve Türkiye’de; tarımsal üretimi sıçratacak yegâne araç teknolojidir.”  
 
 
 
“BAKANLIĞIMIZA BAĞLI TÜM KURUMLAR; BÜTÜN İMKÂNLARIYLA, TARIMSAL SANAYİNİN HİZMETİNDE OLACAK”

 
 Türk tarımının daha fazla teknolojiyle sıçrama yapabileceğinin altını çizen Bakan Özlü, “Bunun için; tarımın ve çiftçilerimizin teknoloji odaklı bir şekilde dönüştürülmesini, bakanlık olarak gündemine almış bulunuyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, bu yöndeki üstün gayretlerine, biz de bakanlık olarak omuz vereceğiz.  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza bağlı tüm kurumlar; bütün imkânlarıyla, tarımsal sanayinin hizmetinde olacak” ifadelerini kullandı.
 
   
“ GELECEKTEE DİJİTAL SENSÖRLERLE DONATILMIŞ ALETLERİ; TARIMSAL ÜRETİMİN MERKEZİNE YERLEŞTİRECEĞİZ”
 
  
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü sözlerine şöyle devam etti; “TÜBİTAK; Akıllı Tarım uygulamaları için, ihtiyaç duyulan her alanda hizmete hazırdır. KOSGEB; tarım teknolojilerine yatırım yapmak isteyen herkese, kaynak sunmaya devam edecektir. Bakanlığımız ile Tarım Bakanlığı arasında Ar-Ge ve İnovasyon başta olmak üzere; çeşitli işbirliği mekanizmalarını hayata geçireceğiz. Örneğin; kimyasal ilaçlar, Tarımda yenilenebilir enerji, dışarıdan ithal ettiğimiz aşı ve mayaların Türkiye’de üretimi gibi konularda; bakanlık olarak bütün imkânlarımızı seferber edeceğiz. Teknolojik inovasyonu, tarım uygulamalarının merkezine koyacağız. Gelecekte dijital sensörlerle donatılmış aletleri; tarımsal üretimin merkezine yerleştireceğiz. Bildiğiniz gibi; Bakanlık olarak, katma değerini 10 yılda, 2 katına çıkaracak, 5 odak sektör belirledik. Bu sektörlerden biri de gıda ve içecek sektörüdür. Gıda teknolojilerini; vergi indirimi, kaynak tahsisi, teşvik ve muafiyetlerle destekleyeceğiz. Başta TÜBİTAK ve KOSGEB olmak üzere, bütün kaynaklarımızı,  yerli ve milli tarımın hizmetine sunacağız.”
 
  
“TÜRKİYE MANİPÜLATİF BİRTAKIM OYUNLARA RAĞMEN; VİZYONUNU BÜYÜTEREK, YOLUNA DEVAM ETMEKTEDİR”
 
 
  “Teknoloji üssü Türkiye hedefimizin yanına, yeni bir hedef daha koyduk” diyerek sözlerine devam eden Bakan Özlü şunları söyledi; “Bu hedef; ‘yatırım üssü Türkiye’ hedefidir.  Bugün açılışını yaptığımız fabrika; Türkiye’nin yerli veya yabancı, bütün yatırımcılar için güvenilir bir ülke olduğunun, çok açık bir kanıtıdır.  Türkiye; bütün dış baskılara, komşu coğrafyalarımızdaki istikrarsızlıklara ve manipülatif birtakım oyunlara rağmen; vizyonunu büyüterek, yoluna devam etmektedir.  Türkiye; 2001 yılına kadar sadece 15 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım alan bir ülke iken, son 16 yılda ülkemize gelen doğrudan yabancı yatırım, 191 milyar dolara yükselmiştir.  Elde ettiğimiz muazzam büyüme, ihracatta kat ettiğimiz mesafe ve Sanayi 4.0’a uyum noktasındaki çabalarımız; bizim kararlılığımızı net olarak göstermektedir.
 
  
“HİÇ KİMSENİN, TÜRK EKONOMİSİNİN TEKERİNE ÇOMAK SOKMASINA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

 
 Türkiye’yi, ekonomik baskı altına almaya çalışanlar bunu başaramazlar. Türkiye ekonomisi güçlüdür, sağlamdır ve büyüyerek yoluna devam edecektir. Hiç kimsenin, Türk ekonomisinin tekerine çomak sokmasına göz yummayacağız. Aksine, vites büyüterek yolumuza devam edeceğiz. Yerli otomobil Ortak Girişim Grubu’nun da içinde yer alan, Anadolu Grubu’nu, bu önemli traktör fabrikası yatırımı için, Sayın Tuncay Özilhan’ın şahsında tebrik ediyorum. Ayrıca, Argo Traktör Başkanı Sayın Valerio Morra’ya teşekkür ediyorum.  Anadolu Landini Traktör Fabrikası’nın; ülkemize ve tarım sektörümüze hayırlı olmasını, bereket getirmesini diliyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.