Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı Koç Holdingin 2023 yılı net karı

Bakan Pekcan’dan Yerel Para Açıklaması

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Yerel para ile ticaretin artırılması ile cari açığımızın finansmanında dövize bağımlılık azalacak, borçlanmanın yerel para ile yapılması borcumuzun finansmanını kolaylaştıracaktır. Yerel para ile ticarete çok önem veriyoruz” dedi.

Yerel paralar ile ticaretin canlandırılması amacıyla organize edilen Yerel Paralar ile Ticaret Konferansı, Ticaret Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. Kamu-reel sektörden temsilcilerin ve üniversitelerden paydaşların katılımıyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını Bakan Pekcan yaptı. Bu yıl Türk Lirası ile yapılan dış ticaretin toplam ticarete oranının 16 yıl önceki rakam olan yüzde birden yüzde 8.1’e yükseldiğini belirterek şunları kaydetti:

“Yerel para ile ticaretin artırılması ile cari açığımızın finansmanında dövize bağımlılık azalacak, borçlanmanın yerel para ile yapılması borcumuzun finansmanını kolaylaştıracaktır. Finansmana erişim ve dışarıdan borçlanma konusunda sıkıntı yaşayabilen KOBİ’ler başta olmak üzere birçok işletmeye kolaylık sağlayacaktır. Türk Lirası'nın bilinirliği, itibarı, uluslararası geçerliliği ve uzun vadede rezerv para birimleri arasına girebilmesi açısından çok önemli bir adım olacaktır. Bize düşen görev ise, aldığımız emaneti daha ileriye taşıyarak ülkemizi en üst lige çıkarmaktır. Yerel para ile ticarete de bu anlamda çok önem veriyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.