Öne Çıkanlar AİLE Covid19 Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli gündem özeti kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı

Bakan Varank: “2011 Yılından Bu Yana Yapılan En Büyük Yatırım”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Nestlé Türkiye’nin yeni yatırımına ilişkin şunları söyledi: “114 senedir Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Nestlé; Bursa’da ülkemizin ilk medikal beslenme fabrikasının temellerini atıyor. Bu tesis, Nestlé’nin 2011 yılından bu yana ülkemize yaptığı en büyük yatırım olacak. 250 milyon liralık yeni yatırımla kurulacak bu fabrika, doğrudan ve dolaylı 400 kişiye istihdam sağlayacak." dedi. 

Dünyanın lider gıda şirketi Nestlé, Cumhuriyet tarihinin ilk küresel yatırımcılarından biri olarak Türkiye’de yeni bir ilki gerçekleştirdi. İsviçre menşeli şirket, Cumhuriyet’in 97. yılında, Nestlé Health Science çatısı altında Türkiye’nin ilk Medikal Beslenme Fabrikası’nın temellerini attı. Şirketin Bursa Karacabey’deki üretim tesislerinde 30 Ekim Cuma günü düzenlenen temel atma töreni, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başta olmak üzere çok sayıda Bakanlık temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nestlé Türkiye’nin yeni yatırımına ilişkin şunları söyledi: “114 senedir Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Nestlé; Bursa’da ülkemizin ilk medikal beslenme fabrikasının temellerini atıyor. Bu tesis, Nestlé’nin 2011 yılından bu yana ülkemize yaptığı en büyük yatırım olacak. 250 milyon liralık yeni yatırımla kurulacak bu fabrika, doğrudan ve dolaylı 400 kişiye istihdam sağlayacak. Firmanın Çin'de buna benzer bir yatırımı bulunuyor. Çin'den sonra böyle bir fabrikayı ilk kez, ülkemizin taşıdığı potansiyeli dikkate alarak, Bursa’da kuruyorlar. Üretime geçildiğinde, medikal beslenme ürünleri ithalatımızın yüzde 63’ü artık Türkiye’den karşılanabilir hale gelecek. Ben Nestlé’ye; ülkemize güvenip bu kritik yatırımı kazandırdıkları teşekkür ediyorum. Tabi sizlerden şöyle bir beklentimiz var. Nestlé, gıda ve içecek alanında dünyanın en büyük Ar-Ge ağlarından birine sahip. Her sene 1.7 milyar doların üzerinde Ar-Ge yatırımı yapan küresel bir markadan bahsediyoruz. Buradan hareketle; Nestlé’nin Türkiye’deki Ar-Ge ekibini daha da genişletip, Bursa’ya bir Ar-Ge merkezi kurmasını istiyoruz.

Böylece hem sunduğumuz teşviklerden faydalanıp, hem de yetişmiş insan gücümüzün Nestlé markasını daha da yukarılara taşımasına fırsat verebilirsiniz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.