Öne Çıkanlar AİLE Covid19 Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli gündem özeti kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Ak Parti Kemer İlçe Başkanı Uğur Ozan Gazioğlu

Bakan Varank’tan 210 Bin İstihdam Müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, üreten, değer katan ve istihdam oluşturan tüm girişimcilerin yanında olduklarını kaydederek, “Sadece 2019 yılında 136 milyar liralık 5 bin 691 proje için yatırım teşvik belgesi düzenledik. Bu projeler tamamlandığında 210 binin üzerinde yeni istihdam oluşacak.” dedi.

20 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, WABCO Sakarya Fabrikası temel atma törenine katıldı. Varank, buradaki konuşmasında, yaklaşık 40 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren şirketin yatırım kararının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Varank, temeli atılan 20 milyon dolarlık yatırımın, zamanla 600 kişiye istihdam sağlayacağını ve yılda 100 milyon dolarlık ihracat yapılacağını açıkladı.

WABCO'nun Türkiye yolculuğuna değinen Varank, “Geçmişte otomotiv yan sanayimizden parça tedarik edip, nihai ürünü dışarıdaki fabrikalarda üreten WABCO, bu yatırımla nihai ürünü de ülkemizde üreterek katma değerin Türkiye'de kalmasını sağlayacak.” dedi.

KRANK MİLİ ÜRETİLECEK

Üretim sürecindeki tüm alt komponentlerin Türkiye’den tedarik edileceğini kaydeden Varank, fabrikanın ağustos ayında tamamlanacak ilk kısmının fren körüğü, hidrolik fren ve kompresörler için krank mili üreteceğini ifade etti. Varank, inşaatına daha sonra başlanacak ikinci kısımda ise kompresör üretimi yapılacağını dile getirdi.

YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Tedarik zincirini üretimle taçlandıran WABCO'nun, Ar-Ge faaliyetlerini de Türkiye'de gerçekleştirmesi için aslında her türlü altyapının hazır olduğuna dikkati çeken Varank, WABCO'ya Ar-Ge merkezi kurulması için yatırımcılara çağrıda bulundu.

YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ

Üreten, değer katan ve istihdam oluşturan tüm girişimcilerin yanında olduklarına dikkati çeken Bakan Varank, “Sadece 2019 yılında 136 milyar liralık 5 bin 691 proje için yatırım teşvik belgesi düzenledik. Bu projeler tamamlandığında 210 binin üzerinde yeni istihdam oluşacak.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından WABCO Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jacques Esculier ve WABCO Türkiye Genel Müdürü Kazım Eryılmaz, Bakan Varank’a plaket takdim etti.

İLK HARÇ İÇİN BUTONA BASTI

Daha sonra inşaat alanındaki firma temsilcileriyle canlı bağlantı gerçekleştiren Bakan Varank ve protokol üyeleri, temsili butona basarak fabrikanın temelini attı.Törene, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile WABCO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jacques Esculier de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.