Öne Çıkanlar gündem özeti bugünün gündemi gündem başlıkları Afrin Muhbir ysk Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı

Başbakan Yardımcısı Şimşek: 6 Aylık Kredi Genişleme Hızı Yüzde 10,7

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bankacılık sektörü kredi hacminin gayri safi milli hasılaya (GSYH) oranının, son 15 yıllık dönemde gözlenen finansal sistemin gelişmesi ve derinleşmesine bağlı olarak artmaya devam ettiğini, Haziran 2017 itibarıyla 6 aylık kredi genişleme hızının yüzde 10,7 olduğunu söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini Şimşek, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yazısıyla yanıtlayarak şöyle dedi:
“Türkiye’de bankacılık sektörü kredi hacminin gayri safi milli hasılaya (GSYH) oranı, ülkemizde son 15 yıllık dönemde gözlenen finansal sistemin gelişmesi ve derinleşmesine bağlı olarak artmaya devam etmiştir. Sektörün yıllık bazda kredi büyüme hızı; 2012 yılında yüzde 16,4; 2013 yılında yüzde 31,8; 2014 yılında yüzde 18,5; 2015 yılında yüzde 19,7 ve 2016 yılında yüzde 16,8 olarak gerçekleşmiştir. Haziran 2017 itibarıyla 6 aylık kredi genişleme hızı ise yüzde 10,7’dir.
Kredi Garanti Fonunun (KGF) etkinleştirilmesiyle beraber kredi genişlemesi 2017 yılının ilk yarısında bir miktar ivmelenmiştir. KGF aracılığıyla kullandırılan krediler çoğunlukla KOBİ’ler tarafından kullanılarak ihracat, istihdam, yatırım ve döviz kazandırıcı yurtiçi üretken sektörlere yönelmiştir. Hâlihazırda 2017 kredi genişlemesi, finansal döngünün güçlendiğini göstermektedir. Bununla birlikte bankacılık sektörünün sermaye yapısı ve risk yönetim kapasitesi söz konusu genişlemeyi yönetecek düzeydedir. Ayrıca finansal düzenleyici kurumlar, gelişmeleri yakından izlemekte olup, mikro ve makro ihtiyatlı araçlarla söz konusu süreci yönetmektedirler.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.