Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Koronavirüs vakıfbank chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ak parti

Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten Enflasyon Değerlendirmesi

Kasım ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Enflasyondaki yükseliş daha çok gıda fiyatlarından kaynaklanmakta. Enflasyonda Aralık’tan itibaren kalıcı bir düşüş süreci başlayacaktır” dedi.

Yüzde 12.98 çıkan Kasım ayı enflasyonuna hükümetten ilk değerlendirme Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten geldi. Enflasyonda Aralık ayından itibaren düşüş sürecinin yaşanmaya başlanacağına dikkat çeken Şimşek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Enflasyondaki yükseliş daha çok gıda fiyatlarından kaynaklanmakta. Kasım ayı yıllık enflasyondaki 1.08 puanlık artışın 0.52 puanı işlenmemiş gıdadan geliyor, sebze fiyatlarındaki dönemsel faktörlerden kaynaklanan geçici etki var. Aralık’ta ters yönde düzeltmesi olacaktır” dedi.

Gıda komitesinin bu tarz oynaklıklara kalıcı çözüm üretmeyi amaçladığına ve gerekli tedbirlerin alındığına dikkat çeken Şimşek, “Enflasyonda Aralık’tan itibaren kalıcı bir düşüş süreci başlayacaktır. Hükümetimiz bu amaç için gereken desteği vermeye devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.