Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

BDDK Makro İhtiyati Düzenlemeleri İçeren Taslakları Hazırladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, (BDDK) kredi kartı taksit sayısı ve ihtiyaç kredileri vade sınırlarına ilişkin yönetmeliklerde değişiklik yapılmasını içeren taslakların hazırlandığını ve bugün itibarıyla ilgili tarafların görüş ve değerlendirmelerine açıldığını duyurdu.

BDDK, makro ihtiyati düzenlemeleri içeren taslaklar hakkında açıklama yaptı. Buna göre, kredi kartlarında uygulanan taksit sayılarına ve ihtiyaç kredilerindeki vade sınırlarına ilişkin olarak “Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik”, “Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik” ve “Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik” te değişiklik yapılmasını teminen makro ihtiyati düzenlemeleri içeren taslaklar hazırlandı. Söz konusu değişiklik taslakları bugün tarihi itibarıyla ilgili tarafların görüş ve değerlendirmelerine açıldı.

BDDK, değişiklik taslağının finansal istikrarın güçlendirilmesi ve makroekonomik dengelenme sürecinin desteklenmesi kapsamında yapıldığını kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.