Öne Çıkanlar AİLE bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Sıkıntı 2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Atama sonuçları Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı TOBB Türkiye LPG Meclisi Başkanlığına kim seçildi Phaselis 8 Eylül 2023 Cuma Gündem Özeti

Beklenmedik Olaylar Karşısında Yatırımcı Ne Yapmalı ?

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekcen, yatırımcıların beklenmedik olaylar karşısında ne yapması gerektiği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Adnan Çekcen, geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin  AB’den ayrılma kararı alması, Türkiye’de yaşanan terör olayları gibi beklenmedik olaylar karşısında yatırımcıların nasıl bir yol izlemesi gerektiğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Yatırımcının Güvenli Limanları: Altın ve Dolar
İngiltere’de yapılan referandumdan Avrupa Birliği’nden ayrılma kararının çıkmasının ardından piyasaların belirsizlik dönemine girdiğini belirten Çekcen, bu tarz dönemlerde değer kaybetmesi beklenen ürünler olmasına rağmen yatırım fırsatı verebilecek, altın ve dolar gibi bazı ürünlerin de ön plana çıktığını ifade etti.

Dolar/TL’de Yeni Yükselişler Bekleniyor
Yurt içi piyasalarda, artan terör olaylarına rağmen TL’nin güçlü duruşunu koruduğunu söyleyen Çekcen, ülkenin dış politikalarındaki iyileşmelerin TL’yi olumlu yönde etkilediğini belirtti. İngiltere’nin üyelikten ayrılmasının uzun vadede TL varlıklarını olumsuz yönde etkileyebileceğine dikkati çeken Çekcen, “ Polonya’dan sonra İngiltere’ye en çok ihracat yapan ülke Türkiye ve 2015 yılında ülkeye yaklaşık 10 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi. Aynı zamanda Euro bölgesinin dağılma ihtimalleri daha yoğun bir şekilde konuşulmaya başlandı. İhracatımızın yarısına yakını AB ülkelerine yapıldığı için, İngiltere’nin yarattığı belirsizlik ortamında Dolar düşüşlerini sınırlı tutabilir. 2.8800-2.8600 aralığı üzerinde kaldığı sürece kur tarafında yön tekrar yukarı dönebilir. 2.9200 direncinin aşılması tekrardan kuru 2.9600-3.0000 bandına sokabilir” dedi.

Altın Güçlü Duruşunu Korur
Küresel risk ortamının arttığı bir ortamda yatırımcıların ilk yöneldiği ürünün altın olduğunu belirten Çekcen, “Bu hafta piyasalarda Brexit endişeleri azaldı ve küresel borsalarda sert yükselişler kaydedildi. Endeks ve tahvil tarafında rahatlama olsa da Ons altının hala 1300 üzerinde kalmaya çalışıyor. Bu da sarı metalin 1300 üzerinde dip yapabileceği anlamına geliyor. Genel olarak haftalık kapanış 1300 seviyeleri üzerinde gerçekleşirse Ons altın tarafında yeni yükselişler görebiliriz. Brexit kararı sonrası görülen tepe noktası 1357 direnci geçilirse altının 1400 hedefine doğru yolculuğu baslar” ifadelerini kullandı.
Böyle dönemlerde ön plana çıkması beklenen ürünlerin başında gram altının geldiğini belirten Çekcen,  Dolar/TL yükselişinin ve Ons altındaki güçlü duruşun gram altındaki yükselişleri beraberinde getirebileceğini ifade etti. Çekcen, “Böyle dönemlerde gramdaki yükselişlerin daha sert gerçekleşmesi beklenir. 121.00-119.00 aralığı kritik destek bölgesi olarak izlenebilir. Bu bölge üzerinde kaldığı sürece tekrardan 125.00 ve orta vadede 130.00 seviyeleri gündeme gelebilir” diyerek, yeni belirsizlik döneminin uzun sürede piyasaları meşgul edeceğine de dikkat çekti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.