Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Belediyelerde 28 Milyon Atık Toplandı

Tüm belediyelere uygulanan 2014 yılı Belediye Atık İstatistikleri Anketi sonuçlarına göre, bin 396 belediyenin bin 391'inde atık hizmeti veriliyor. Atık hizmeti verilen belediyelerden ise 28 milyon ton atık toplandığı belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı Belediye Atık İstatistiklerini açıkladı. Tüm belediyelere uygulanan 2014 yılı Belediye Atık İstatistikleri Anketi sonuçlarına göre bin 396 belediyenin bin 391'inde atık hizmeti verildiği tespit edildi. Atık hizmeti verilen belediyelerden 28 milyon ton atık toplandığı belirlendi.

-KİŞİ BAŞI GÜNLÜK ORTALAMA BELEDİYE ATIK MİKTARI 1,08 KİLOGRAM OLARAK HESAPLANDI-

Anket sonuçlarına göre 2014 yılında belediyelerde toplanan kişi başı günlük ortalama atık miktarı 1,08 kilogram olarak hesaplandı. Üç büyük şehrimizde ise toplanan kişi başı günlük ortalama atık miktarı İstanbul için 1,16 kilogram, Ankara için 1,10 kilogram, İzmir için 1,12 kilogram olarak gerçekleşti.

-BELEDİYE ATIKLARININ YÜZDE 64’Ü DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSLERİNE GÖNDERİLDİ-

Atık toplama ve taşıma hizmeti verilen belediyelerde toplanan 28 milyon ton atığın, yüzde 63,5’i düzenli depolama tesislerine, yüzde 35,5'i belediye çöplüklerine, yüzde 0,5'i kompost tesislerine gönderildi, yüzde 0,5'i ise diğer yöntemler ile bertaraf edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.