Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi, II. Çeyrekte Yüzde 2,9 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bina inşaatı maliyet endeksinin 2017 yılının birinci çeyreğine göre ikinci çeyrekte yüzde 2,9 arttığını açıkladı.
 
TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME), Nisan–Mayıs–Haziran aylarını kapsayan 2017 yılı ikinci çeyreğinde, toplamda bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,9, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre  yüzde 17,1 ve dört çeyrek ortalamalarına göre yüzde 13,0 arttı.
 
TÜİK, BİME’de 2017 yılı ikinci çeyreğinde işçilik endeksinin bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,1, malzeme endeksinin ise yüzde 2,8 arttığını tespit etti. Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre işçilik endeksinin yüzde 11,5 ve malzeme endeksinin yüzde 19,0 arttığı belirlendi.



 


 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.