Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Binek Otomobilde ÖTV Oranları Değişti

Binek otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları değişti. Motor hacmi bin 600 santimetreküpü geçmeyip, matrahı 70 bin ile 120 bin Türk Lirası arası olan otomobillerden yüzde 50 ÖTV alınacak.

Binek otomobillerin tabi olduğu Özel Tüketim Vergisi’nin matrahını değiştiren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, motor silindir hacmi bin 600 santimetreküpü geçmeyen ve matrahı 70 bin Türk Lirası’nın altında olan otomobillerin ÖTV oranı yüzde 45, matrahı 70 bin ile 120 bin arasında olan otomobillerin ÖTV oranı yüzde 50 olacak.

BİN 600-2 BİN SANTİMETREKÜP ARASI

Motor silindir hacmi bin 600 ile 2 bin santimetreküp arasında olan binek otomobillerden matrahı 85 bin lirayı aşmayanların ÖTV oranı yüzde 45, 85 bin ile 135 bin Türk Lirası olan otomobillerin ÖTV oranı yüzde 50 olarak belirlendi. Öte yandan matrahı 170 bin Türk Lirası’nı geçen otomobillerde ise ÖTV yüzde 100 oranında uygulanacak.

2 BİN SANTİMETREKÜPÜSTÜ

Motor silindir hacmi 2 bin santimetreküpü geçen araçlarda ise matrahı 170 bin lirayı aşmayan modeller yüzde 100, aşanlar ise yüzde 110 oranında ÖTV’ye tabi tutulacak.

Anahtar Kelimeler:
ötv
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.