Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek

Bitkisel Ürün Denge Tablolarında En Yüksek Yeterlilik Havuçta Gerçekleşti

TÜİK bitkisel ürün denge tablolarından sebzeleri açıkladı. Buna göre, en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 113.2 ile havuçta gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) bitkisel ürün denge tablolarından ‘sebzeleri’ açıkladı. Buna göre, en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 113.2 ile havuçta gerçekleşti.

Toplam sebze ürünlerinde, 2016-2017 piyasa döneminde yurt içi üretimin, yurt içi talebi karşılama derecesi yüzde 106.7 olarak gerçekleşti. Toplam sebze arzının büyük bir kısmı yurt içinde tüketilirken sadece yüzde 6.6’lık bölümü ihraç edildi.

Kök ve yumru sebzeler grubundan havuç yüzde 113.2 ile en yüksek yeterlilik derecesine sahip iken bunu yüzde 112.7 ile kuru soğan ve yüzde 100.5 ile turp izledi.

Meyvesi için yetiştirilen sebzeler grubunda, toplam sebze üretiminde en büyük paya sahip domatesin yeterlilik derecesi yüzde 111.3 olarak gerçekleşti. Bunu yüzde 108.9 ile biber, yüzde 107.2 ile sakız kabak takip etti.

Baklagil sebzeleri grubunda, yeterlilik derecesi taze baklada yüzde 103.6 ve taze bezelyede yüzde 102.9 iken en düşük yeterlilik derecesi yüzde 100.3 ile taze fasulyede gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.