Öne Çıkanlar bursa gündem ekonomi mezgit twitter Manfred Weber 2018 FIFA Dünya Kupası Nail Olak devlet bahçeli açıklama Yeni Askerlik Sistemi pelin karahan reklam filminde oynadı motorine zam ne zamandan itibaren geçerli

Bitkisel Ürün Fiyatları Ve Üretim Değerleri Açıklandı

2017 yılı bitkisel ürün fiyatları ve üretim değerlerine göre buğday (durum) fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 9.9 artarak 0.89 TL oldu. Kuru soğanın fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 25.7 oranında azalırken, sofralık domates, salatalık, dolmalık biber ve zeytinin fiyatı arttı. Bitkisel üretim değeri bir önceki yıla göre yüzde 15 artarak, 135.2 milyar TL oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2017 yılı bitkisel ürün fiyatları ve üretim değerlerini açıkladı. Buna göre, buğday (durum) fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 9.9 artarak 0.89 TL oldu.

Nohut fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 48.4 artarak 5.46 TL, yağlık ayçiçeği fiyatı yüzde 15.2 artarak 2.22 TL, patates yüzde 11.2 artarak 0.71 TL ve çeltik yüzde 26 artarak 1.92 TL olurken, kırmızı mercimek fiyatı yüzde 6.7 azalarak 2.33 TL oldu.

Kuru soğanın fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 25.7 oranında azaldı. Sofralık domates fiyatı yüzde 8 artarak 1.35 TL, sofralık salatalık fiyatı yüzde 17.4 artarak 1.32 TL ve dolmalık biber fiyatı yüzde 9.5 artarak 1.50 TL olurken, taze soğan fiyatı yüzde 3.4 azalarak 2.11 TL, kuru sarımsak fiyatı yüzde 6.1 azalarak 5.66 TL oldu. Sofralık zeytin fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 7.8 oranında arttı

Bir önceki yıla göre limon fiyatında yüzde 9, sofralık çekirdekli üzüm fiyatında yüzde 6, kiraz fiyatında yüzde 15 artış, kayısı fiyatında yüzde 13.1 ve sert kabuklu meyvelerden fındık fiyatında ise yüzde 5.7 oranında azalış gerçekleşti. Yaş çay fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 13 oranında artışla 2 TL oldu.

BİTKİSEL ÜRETİM DEĞERİ BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE YÜZDE 15 ARTTI

Bitkisel üretim değeri bir önceki yıla göre yüzde 15 artarak, 135.2 milyar TL oldu.

Bitkisel üretim değeri 135.2 milyar TL oldu. Bir önceki yıla göre; tahıllar ve diğer bitkisel ürünler üretim değeri yüzde 19.6 artarak 55.5 milyar TL, sebze üretim değeri yüzde 6.7 artarak yaklaşık 33.8 milyar TL ve meyveler, içecek ve baharat bitkileri üretim değeri ise yüzde 16.1 artarak yaklaşık 45.9 milyar TL oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.