Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Borcu Olan BAĞKUR’lulara Müjde!

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası arasında borcu olan BAĞKUR’luların, “Kredi Kullandırılması Yoluyla Emekliliğine İmkan Sağlanmasına Dair İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Bu kapsamda;
• 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının 4(b) kapsamında bulunan ve borçlarını ödeyerek emekli olabilecek sigortalılarımıza yönelik olarak bankalar ile görüşmeler yapılmış, bunun neticesinde de T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ile kredi işbirliği protokolü imzalanmıştır.
• Banka ile sağlanan mutabakat sonucunda; 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının 4(b) kapsamında; ◦ Birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar,
◦ Birikmiş borcu ile birlikte askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar,
◦ Birikmiş prim borcu ile durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar,


Bankadan kredi kullanmak suretiyle borçlarını ödeyerek emekli olabilecekler
• Sigortalılar, bankadan kredi kullanabileceklerdir. Söz konusu protokol 3 ay için geçerli olacaktır.
• Eğer karşılıklı mutabakat sağlanırsa 2 defa olmak üzere protokol uzatılabilecektir.
• Kredi kullanarak sigorta prim borcunu ödeyen sigortalılarımıza emekli aylıkları bağlanacak olup, sigortalımızın bankadan kullanmış olduğu kredi borcu emekli aylığından taksitler halinde Banka tarafından tahsil edilecektir.
• Başvurularını gerçekleştiren esnafımızdan herhangi bir komisyon alınmayacak olup, esnafımızın kredibilitelerine ilişkin geçmiş sorgulanması da yapılmayacaktır.
• Söz konusu protokol birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek 4/b sigortalılarını içermektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.