’Bu Projeyi Milli Seferberliğin Bir Parçası Olarak Görüyoruz’’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara, Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürü Ahmet Buçukoğlu’nun ve Genel Müdür Yardımcısı Satı Balcı’nın katılımıyla MÜSİAD Ankara üyelerine yönelik Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
 
Toplantının açılış konuşmasında Cazibe Merkezleri Programı’nın önemine vurgu yapan MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, bu projenin hem işverenler hem bölge hem de ülke için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

‘’Bu Projeyi Milli Seferberliğin Bir Parçası Olarak Görüyoruz’’
 
MÜSİAD Ankara olarak, Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi hakkında bölgede faaliyet gösteren iş adamlarıyla sürekli bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade eden Erdal, ‘’Bu projeyle gerçekleştirilecek yatırımlar istihdamı artıracağı gibi ülke içindeki bölgesel gelişmişlik düzeyindeki farkın kapanmasında da önemli rol üstlenecektir. Bizler bu projeyi bir ekonomik yatırımdan çok milli seferberliğin bir parçası olarak görüyoruz’’ dedi.
Kalkınma Bankası Genel Müdürü Ahmet Buçukoğlu ise birçok desteği ve teşviği içeren bu paketin toplumda önemli bir karşılık bulduğunu söyledi. 23 ilde uygulamaya konulan Cazibe Merkezleri Programı’nın talep toplama aşamasında elde ettikleri verilerin oldukça yüksek olduğuna değinen Buçukoğlu, şimdiye kadar gelen taleplerle birlikte gerçekleştirilecek yatırımlarda öngörülen istihdamın 11 bin civarı olduğunu belirtti.
 
‘’İstihdam, Üretim, İhracat Hamlesi En Kapsamlı ve Cazip Destek Unsurlarıdır’’
 
Yapılacak sabit yatırım tutarının gün geçtikçe artığına dikkati çeken Buçukoğlu, ‘’Cazibe Merkezleri Programı Sayın Başbakanımızın,yatırım destek hamlesi kapsamında yaptıkları 4 Eylül 2016 tarihinde Diyarbakır’daki açıklamasıyla harekete geçti. Bu program, 23 ilimize yönelik bir yatırım seferberliğidir. Cazibe Merkezleri Programı’na Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Vandahil olan illerimizdir. Bu projenin tasarımı ve koordinasyonu Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Uygulayıcı kuruluş olarak ise Kalkınma Bankası belirlenmiştir. İstihdam, üretim, ihracat hamlesi en kapsamlı ve cazip destek unsurlarıdır’’ dedi.
 
Bilgilendirme Toplantısı, Kalkınma Bankası Genel Müdürü Ahmet Buçukoğlu’nun ve Genel Müdür Yardımcısı Satı Balcı’nın yaptıkları sunumundan ardından MÜSİAD Ankara üyelerinin önerilerinin ve sorularının cevaplanmasıyla son buldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.