Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

“Büyüme Rakamları Türk Ekonomisinin Acil İnişi Kazasız Yaptığını Ortaya Koyuyor”

Türkiye ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde beklentilere uyumlu bir şekilde yüzde 1.6’lık büyüme rakamını değerlendiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türk ekonomisinin acil inişi en az hasarla kazasız yaptığını ortaya koyuyor. " dedi.

Türkiye ekonomisinin yılın üçüncü çeyrek büyüme sonuçlarını değerlendiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türk ekonomisinin acil inişi en az hasarla yaptığının göstergesi olarak niteledi.

Türkiye’nin 2017 yılının tamamında yüzde 7,4’lük büyüme rakamına ulaştığını ancak bu büyümede üretim ve ihracatın etkisinin sınırlı olduğunu anlatan Eskinazi, “Kaynaklarınızı katma değer üretmeyen alanlara aktardığınızda bunun sürdürülebilir bir büyüme doğurmayacağını yaşayarak gördük. Türkiye, bundan sonraki süreçte üretim ve ihracat eksenli büyümeyi kendisine rota edinmesi gerektiğini acı tecrübelerle gördü” değerlendirmesinde bulundu.

"Ekonomisinin ciddi bir darboğazdan geçtiği süreçte yüzde 1.6 büyümesi küçümsenmemeli"

Üretim yapan her fabrikanın üretiminin en az yüzde 50’sini ihraç etmesi gerektiğini her fırsatta dile getiren Eskinazi, “Türk ekonomisindeki durgunluğu aşmanın yolu ihracatımızı arttırmaktan geçiyor. 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11.5’luk büyüme kaydetmiş bir ekonominin, ekonomisinin ciddi bir darboğazdan geçtiği süreçte yüzde 1.6 büyümesi küçümsenmemeli, yılın dördüncü çeyreğinde ve 2019 yılında tekrar daha yüksek büyüme rakamlarını yakalayabilmek için üretim ve ihracat eksenli bir rota belirlemeli. Yabancı yatırımcıya güven verecek adımları da hızlıca attığımız takdirde içinde bulunduğumuz girdaptan kurtulabiliriz.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ege Ihracatçı Birlikleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.