Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs chp Covid19 terörist AİLE galatasaray kılıçdaroğlu abd rusya tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu'ndan Taşeron ve 4/C Yanıtı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hizmet alım sözleşmeleri kapsamında, yükleniciler tarafından çalıştırılan personele yönelik çalışmaların Maliye Bakanlığı koordinesinde devam ettiğini açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan soru önergesinde, taşeron işçilerin kadrolu statü veya eşdeğer statüde çalıştırılmaları konusunun ne zaman hayata geçirileceğini sordu.
Soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı, “Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında, yükleniciler tarafından çalıştırılan personele yönelik çalışmalar Maliye Bakanlığı koordinesinde devam etmektedir” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, 4/C'lilerin durumu hakkında da açıklamada bulundu. 657 sayılı Kanunun 4/C bendine göre sözleşmeli olarak çalışan personelin maaşlarının da Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) üzerinden yürütülmesine yönelik analiz, tasarım ve yazılım çalışmalarına devam edildiğini açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 4/C'li çalışanların bazı mali ve sosyal haklarını sordu.
Soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı, Maliye Bakanlığı tarafından 657 sayılı Kanunun 4/C bendine göre sözleşmeli olarak çalışan personelin maaşlarının da Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) üzerinden yürütülmesine yönelik analiz, tasarım ve yazılım çalışmalarına devam edildiğinin belirtildiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.