Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu: İşsizlik Oranları Düşüş Eğilimi İçinde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, işsizlik oranlarının düşüş eğilimi içinde olduğunu, 2017 yılı Ekim döneminde işsizlik oranının geçen yılın aynı dönemine göre 1,5 puan azalış ile yüzde 10,3 seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Sarıeroğlu, Türkiye İş Kurumunca, istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, iş deneyimlerini artırmalarına ve kendi işlerini kurmalarına, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitim programları, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetlerinin yürütüldüğünü anımsattı.

TÜİK verilerine göre, işsizlik oranlarının düşüş eğilimi içinde olduğunu kaydeden Sarıeroğlu, “2017 yılı Ekim döneminde işsizlik oranı geçen yılın aynı dönemine göre 1,5 puan azalış ile yüzde 10,3 seviyesinde gerçekleşmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, 2017 yılı Ocak ayında stajyer ve kursiyer sayısı hariç zorunlu sigortalı sayısı 13 milyon 115 bin 945 iken, Ekim ayında 14 milyon 644 bin 895 olmuştur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.