Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Çalışma Bakanı’ndan Asgari Ücret Yanıtı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2002 yılından itibaren asgari ücretteki artış oranının enflasyon oranı üzerinde gerçekleştiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı, İş Kanununun “asgari ücret” başlıklı 39. Maddesinde, asgari ücretin Asgari Ücret Tespit Komisyonu aracılığı ile belirlendiğinin düzenlendiğini belirtti.

“Ücretliler Geçinme İndekslerini, Fiilen Ödenmekte Olan Ücretlerin Genel Durumunu Ve Geçim Şartlarını Göz Önünde Bulundurmaktadır”

Komisyonun, ücretin belirlenmesinde ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durumu, ücretliler geçinme indekslerini, fiilen ödenmekte olan ücretlerin genel durumunu ve geçim şartlarını göz önünde bulundurduğunu ifade eden Çalışma Bakanı, ayrıca her yıl meydana gelen ekonomik ve sosyal gelişmeler ile bir sonraki yıl için hedef ve tahminler konusunda Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından hazırlanan raporların Komisyon’da görüşüldüğünü kaydetti.

“Enflasyon Oranı Üzerinde Gerçekleştirilmiştir”

Bu kapsamda 2017 yılı için 1 Ocak 2017 - 31 Aralık 2017 tarihlerinde uygulanacak olan asgari ücret brütünün 1.777,50 TL, netin 1.404,06 TL olarak belirlendiğini belirten Çalışma Bakanı, “2002 yılından itibaren asgari ücretteki artış oranı, enflasyon oranı üzerinde gerçekleştirilmiştir. 2002 yılına göre, 2017 yılında brüt asgari ücret nominal olarak yüzde 651 artış göstermiştir” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.