Öne Çıkanlar azerbaycan eNBE Kent diyarbakır pkk Ayyuka bugünün gündemi akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul çin

CHP'li Tanal: “Meclis’te İsraf Var Temizlik Personeline Kıyafet Yok!”

Lüks yeni makam araçları iddiası tartışması gündemdeki yerini korurken, Meclis’teki temizlik personeline yazlık 1, kışlık 1 adet olmak üzere yılda sadece 2 adet iş kıyafeti verildiği ortaya çıktı. CHP’li Vekil Av. Mahmut Tanal, ‘israf’ hatırlatması eşliğinde konuyu Meclis gündemine taşıyarak Başkan Mustafa Şentop’a birtakım sorular yöneltti. 


Toplumu ilgilendiren sorunlar ve emekçi hakları konusundaki hassasiyetiyle ön plana çıkan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, bu sefer Meclis personelinin sorunlarını gündeme taşıdı. 

Tanal, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanıtlaması için soru önergesi verirken, Meclis’te hizmetli kadrosundaki temizlik görevlilerine yazlık 1, kışlık 1 adet olmak üzere yılda sadece 2 adet iş kıyafeti verilmesini eleştirerek, bunun milletin Meclisine, işveren ahlakına, işçi haklarına ve insan haklarına uygun olup olmadığını sordu. 

İSRAF HATIRLATMASI 

Şentop’a Meclis’e her gün aynı takım elbiseyle mi geldiğini soran Tanal, Meclis’teki gereksiz harcamaları hatırlatarak, “Şahsınız Meclis’te görevini ifa ederken yılın yarısında her çalışma günü aynı takım elbiseyi mi giyiyor ki, temizlik personeline aylarca tek bir iş kıyafeti giymeyi reva görüyorsunuz?  
Meclis’te bu kadar israf ve gereksiz harcama yoğunluktayken medeni ve uygar bir şekilde temizlik personeline yazlık ve kışlık olarak ayrı ayrı ikişer takım iş kıyafeti verilemez mi?” şeklinde sorular yöneltti. 

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal’ın TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle: 

1- Meclis’te hizmetli kadrosundaki temizlik görevlilerine yazlık 1, kışlık 1 adet olmak üzere yılda sadece 2 adet iş kıyafeti verilmesi milletin Meclisine, işveren ahlakına, işçi haklarına ve insan haklarına uygun mudur? 

2- Şahsınız Meclis’te görevini ifa ederken yılın yarısında her çalışma günü aynı takım elbiseyi mi giyiyor ki, temizlik personeline aylarca tek bir iş kıyafeti giymeyi reva görüyorsunuz? 

3- Netice itibariyle Meclis temizlik görevlileri gün boyu çalıştıkları için kıyafetleri terliyor, kokuyor. Kirlenen kıyafetler yıkandıkları zaman ertesi güne giyilemiyor. Temizlik personelini aynı kıyafetle çalışmaya zorladığınızı, aynı zamanda emekçilerin toplum içerisinde kendilerini kötü hissetmelerine sebebiyet verdiğinizi ve sağlıklarıyla oynadığınızı düşünüyor musunuz? 

4- Meclis temizlik personelinin her fırsatta sizlere aktardığı “yedek kıyafet verilmesi” talebine neden olumlu geri dönüş yapmadınız?

5- Meclis’te bu kadar israf ve gereksiz harcama yoğunluktayken medeni ve uygar bir şekilde temizlik personeline yazlık ve kışlık olarak ayrı ayrı ikişer takım iş kıyafeti verilemez mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.