Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları İsrail Afrin Hakkari bugünün gündem özeti Muhbir ysk çin pkk Anka Haber Gündem Özeti

CNR EDT EXPO FUARI’NDA, OSMANLI SARAY MUTFAĞI KURULDU

İSTANBUL(ANKA) - CNR EDT Expo 2015-Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, birbirinden renkli yarışmalara ev sahipliği yaptı. Ülker Eksper Gıda, Öztiryakiler, Pınar, Unilever, Sütaş, BTA, Torku, Koza Gıda,  Doğuş Çay gibi sektör öncüsü 400’ün üzerinde firma stant açtığı fuar, 46 bin 279 yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçinin katılımı ile gerçekleşti.

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık ile Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği  (ETÜDER)  işbirliğinde gerçekleştirilen fuar açık  kaldığı 4 gün boyunca profesyonel şeflerin lezzetleri ile renklendi. Fuarın ilk günü Black Box-Sepet Yarışması ikinci günü “Çanakkale’nin 100. yılı” temalı Gastrobosphorus Patiserie yarışmaları düzenlendi. EDT Expo Fuarı’nın 3. gününde ise, Osmanlı’nın saray yemeklerinin günümüze modernize edildiği ‘Osmanlı Mutfağı’ yarışması düzenlendi. Aralarında The Marmara, Radisson Blu,  Four Seasons,  Hilton,  Matbah Restaurant gibi ünlü otel ve restoran şeflerinin 7 saat mücadele ettiği yarışmada Tavşan dolması, Haluçka, Lezzet-i Tura, Ab-ı Hayat, Mutancana, Arki Mahi, Nar Çiçeği Şerbeti gibi tarifler beğeni topladı. Özellikle yarışmaları izleyen bayan seyirciler,  şeflerden hazırladıkları özel yemeklerin tariflerini almak için sıraya girdiler. Jüri başkanlığını Vedat Başaran’ın yaptığı yarışmada The Marmara Taksim 1’incilik ödülünü alırken, Four Seasons 2’inci, Matbah da 3’üncü oldu.

-TÜRKİYE’NİN GIDA DEĞERİNİ ORTAYA ÇIKARACAK YARIŞMALAR-

Yarışmayla ilgili bilgi veren Başaran, Osmanlı Mutfağı yarışmasında farklı hoş tasarımların ortaya çıktığını söyledi. Yarışmacılardan Osmanlı tariflerinin bire bir aynısını değil de tariflerin günümüze uyarlamalarını istediklerini aktaran Başaran, “Burada bir yemeğin saraylara layık şekilde nasıl sunulabileceğini gördük. Bu yarışmalar, Türkiye’nin gıda değerlerinin tamamını ortaya çıkarmamız açısında önemli” dedi. (ANKA)

(AR/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.