DEİK Başkanı Olpak, Yeni Sisteme İlişkin Açıklama Yaptı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun Başkanı Nail Olpak yaptığı yazılı açıklamada "Bizler de iş dünyası olarak güçlü Türkiye yolunda, bu yeni dönemde de, Türkiye’nin ekonomik gücünü tüm dünyada başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz" dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun  (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanlarının hayırlı olması dileğiyle başlayan açıklamada Türkiye’nin, 95 yıllık siyasi geleneğinde önemli bir kilometre taşının geride bırakıldığı vurgulandı.  “Cumhuriyetin kuruluşundaki güçlü Türkiye iradesi, bu sistemle daha da perçinlenecektir”  ifadesinin yer aldığı açıklama şöyle:

“Bu değişim, en çok da gücünü artırarak yoluna devam eden Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Bürokratik engellerin ortadan kalkacağı, Cumhurbaşkanımızın liderliği ve işinin ehli isimlerden oluşan kabinemizin hayata geçireceği hızlı karar alma mekanizmasıyla, Türkiye hedeflerine daha çabuk ulaşacak. Süratle reformlara ve özellikle ekonomiye odaklanmamız gerekiyor. Bizler de iş dünyası olarak güçlü Türkiye yolunda, bu yeni dönemde de, Türkiye’nin ekonomik gücünü tüm dünyada başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz. Türk iş insanlarının dünyaya açılan platformu olan DEİK olarak, gerek yabancı yatırımların gerekse iş dünyamızın yurtdışındaki yatırımlarının artması, dış ticaretimizin gelişmesi için yürüttüğümüz ticari diplomasi faaliyetlerini, daha da yüksek bir motivasyonla sürdüreceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.