Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası abd 10 Kasım amerika tsk çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Saç dökülmesi tedavisinde ne gibi yöntemlere başvurulur

DEİK Kenya Ve Uganda'da İş Forumu Düzenleyecek

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), 31 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında Kenya ve Uganda’ya özel sektör heyet ziyareti gerçekleştirecek. DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, iki ülkede ayrı ayrı düzenlenecek İş Forumu’nda temaslarda bulunulacağını ve iki ülke iş adamlarının bir araya getirileceğini ifade etti.

DEİK Başkanı Vardan, 31 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında Kenya ve Uganda’da özel sektör heyet ziyareti gerçekleştireceklerini ifade etti. İki ülkede temaslarda bulunup, iş adamlarını bir araya getireceklerini belirten Vardan, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde İş Forumu düzenleneceğini kaydetti.

-“KENYA’YA EN ÇOK MAL SATAN ÜLKE NEDEN TÜRKİYE OLMASIN?”-

Daha önce Sahraaltı Afrika ülkelerine gerçekleştirilen ziyaretlerin, Türkiye’nin Sahraaltı Afrika’nın önemli bir ticaret ve ekonomik ortağı olmaya hazır durumda olduğunu gösterdiğini ifade eden Vardan, şöyle konuştu:

“Kenya 45 milyona yaklaşan nüfusu ile Türkiye için ticarette petrol, makine, enerji, motorlu kara taşıtları ve demir-çelik sektörlerinde büyük potansiyel içeriyor. Bunun yanı sıra özellikle enerji altyapı yatırımlarına büyük bir ihtiyaç var. Türkiye’den Kenya’ya yapılan ihracat 2015 yılı itibariyle 131 milyon ABD Doları. Başlıca ihracat kalemlerine baktığımızda karayolu taşıtları için aksam ve parçaları, traktörler ve un gibi ürünler üzerinden ilerlemekteyiz.  Kenya’ya en çok mal satan ülke neden Türkiye olmasın? İşte bu sorunun cevabı için Kenya'ya gidiyoruz.”

- “ÜLKEMİZİN AFRİKA’DA YENİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞINA EMİNİZ”-

Bugün Kenya’da 40 Türk işletmesinin faaliyet gösterdiğini ifade eden Vardan, Türkiye’nin inşaat malzemesi, otel ekipmanları, halı, elektronik eşya, deri, kozmetik, restaurant işletmeciliği, un sanayi, mobilya sektörlerinde Kenya’da varlık göstermesinin diğer sektörlerde de potansiyel olabileceğini gösterdiğini söyledi. Vardan, şöyle devam etti:

“Benzer durum Uganda için de geçerli. Uganda ise tarım, madencilik, turizm, altyapı sektörlerinde büyük ticaret ve yatırım fırsatları barındırıyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek ziyaretler ile ülkemiz iş adamlarının Afrika açılımı altında yepyeni girişimlerde bulunacağına ve potansiyel işbirliklerini değerlendireceklerine eminiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.