Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Deyr Ez Zor’da ‘Sert’ Çatışmalar

Suriye’nin petrol bölgesi Deyr Ez Zor ilinin doğusunda sert çatışmaların yaşandığı bildiriliyor. DEAŞ militanlarının YPG ağırlıklı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve Suriye rejimi güçlerine saldırırken “gerilla taktikleri”ne başvurdukları kaydediliyor. 

Rudaw İngilizce, SDG ve uluslararası koalisyon’un Deyr Ez Zor’un doğusunda Mayıs başında başlatılan operasyonun ikinci aşamasına start verildiğine dikkat çektiği haberinde “Pazar günü şiddetli çatışmaların yaşandığı, DEAŞ militanlarının hem SDG hem de Suriye rejimi güçlerini vurduğunu” belirtti. 

Çatışmalar sırasında her iki tarafın zayiat verdiği duyumlarının aktarıldığı haberde, operasyonun birinci aşaması sırasında militanlardan temizlenen Irak sınırına bir kilometreden az mesafedeki Al Baghuz köyünün halen SDG’nin kontrolünde olduğu vurgulandı.

"SURİYE’NİN KUZEYİNDE KALAN DEAŞ UNSURLARINI YOK ETME TAARRUZU”

Uluslararası koalisyonun operasyonun ikinci aşamasında ise Suriye-Irak sınırındaki Al Daşışa mevziinin temizlenmesini amaçladığını açıkladığına dikkat çekildikten sonra uluslararası koalisyon komutanı ABD’li general Paul Funk’un operasyon için kullandığı “Bu, DEAŞ’ın Suriye’nin kuzeyinde kalan unsurlarını yok etmeye yönelik iyi koordine edillmiş, güçlü bir taarruz” ifadeleri de yansıtıldı.

Haberde ayrıca uluslararası koalisyona atfen Irak güçlerinin operasyona, sınırın diğer tarafından hava ve topçu baskınlarıyla katkıda bulunduğuna dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.