Öne Çıkanlar AİLE bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Sıkıntı 2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Atama sonuçları Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı TOBB Türkiye LPG Meclisi Başkanlığına kim seçildi Phaselis 8 Eylül 2023 Cuma Gündem Özeti

Doğal Gaz Piyasası Dağıtım Yatırımlarına İlişkin Esaslar Belli Oldu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun "Doğal Gaz Piyasası Dağıtım Faaliyeti Yatırımlarına İlişkin Usul ve Esasları"na ilişkin Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

"Usul ve Esaslar" dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin tarifelerinin düzenlenmesinde; doğal gazın müşterilere güvenilir, yeterli, kaliteli, sürekli ve düşük maliyetli olarak sunulması, ayrıca ekonomik verimlilik ve rekabet artışından sağlanan faydanın müşterilere yansıtılabilmesi için düzenlenmiş şebeke yatırım harcamalarına esas yatırımlar ve bu yatırımlara ilişkin harcamaların tespitine yönelik kurallar ile yatırım tavanına ilişkin ilkelerin belirlenmesini amaçlıyor.
Usul ve Esaslar, dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin tarifelerinin belirlenmesi kapsamında, düzenlenmiş şebeke yatırım harcamalarına esas yatırımlar ve bu yatırımlara ilişkin harcamaların belirlenmesine yönelik kurallar ile yatırım tavanına ilişkin ilkeleri kapsıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.