Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Doğalgaza Ve Elektriğe Zam

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü (BOTAŞ) konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 9 zam yapıldığını duyurdu. Zamlı tarifeye göre konutlarda kullanılan doğalgazın metreküp fiyatı 83 kuruş oldu. EPDK ise elektriğe yüzde dokuz ile 14 oranında zam yapıldığını açıkladı.

BOTAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, ham petrol varil fiyatlarında ve döviz kurundaki yükselişe bağlı olarak doğalgaza zam yapıldı. Bugünden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre konutlarda kullanılan doğalgazın metreküp fiyatı yüzde dokuz artarak 83 kuruş, yıllık tüketim miktarı 300 bin metreküpün üzerinde olan serbest tüketicilerin kullandığı doğalgazın metreküp fiyatı yüzde 14 artarak br Liraya yükseldi.

Elektrik Üreten Tesislere Doğalgaz Dolarla Satılacak

Öte yandan elektrik üretimi amaçlı doğalgaz kullanan tesislere sağlanan doğalgazın bin metreküpü 270 dolara satılacak. Dolar üzerinden satılan gaz güncel kur üzerinden Türk Lirası olarak faturalandırılacak.

SON ZAM 2014’TE

BOTAŞ’tan yapılan açıklamada doğalgaza en son zammın 2014’ün son çeyreğinde yapıldığı Ekim 2016’da ise fiyatlarda yüzde 10 indirim yapıldığı hatırlatıldı.

Elektriğe Zam

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik fiyatlarına bugünden geçerli olarak zam yapıldığını duyurdu. Kilovatsaat başına yüzde 9 ile 14 oranında yapılan zammın gerekçesinin enerji maliyetlerinde yaşanan artışlar olduğu kaydedildi. Elektrik fiyatlarına en son 1 Nisan 2018'de zam yapılmıştı.

Anahtar Kelimeler:
DoğalgazElektrikZamBotaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.