Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

Ekonomi Bakanı Zeybekci G20 Ticaret Bakanları Toplantısına Katılacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı çerçevesinde Çevresel Ürünler Anlaşması (EGA) Müzakerelerine İlişkin Gayrıresmi Bakanlar Toplantısı’na katılacak.

9-10 Temmuz 2016 tarihlerinde Çin’in Şangay şehrinde gerçekleştirilecek olan G20 Ticaret Bakanları Toplantısına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başkanlığında bir heyet katılacak. Bakan Zeybekci, toplantı için bugün gece saatlerinde Şangay'a hareket edecek.

Ticaret Bakanları Toplantısının öncesinde ise G20 Üçüncü Ticaret ve Yatırım Çalışma Grubu Toplantısı düzenlenecek. G20 Üçüncü Ticaret ve Yatırım Çalışma Grubu Toplantısı’nda, teknik uzmanlarca üzerinden gidilerek son halleri verilecek belgelerin Bakanlara sunulacağı ifade edilirken, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı'nda, mutabakat sağlanan hususları içeren bir Ticaret Bakanlar Bildirgesinin kabul edilmesi öngörülüyor.

Geçen yıl Türkiye'nin üstlendiği G20 Dönem Başkanlığında, Ekim ayında, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başkanlığında İstanbul’da gerçekleştirilen G20 Ticaret Bakanları Toplantısı’nda alınan kararlar, Çin Dönem Başkanlığının da önceliklerini oluşturuyor.  

Türkiye'nin 2015 yılında üstlendiği G20 Dönem Başkanlığı sırasında, Türkiye’nin ticaret öncelikleri, küresel ticaretteki yavaşlama ve bunun ardındaki nedenler, KOBİ’lerin ve Düşük Gelirli Gelişme Yolundaki Ülkelerin küresel değer zincirlerine katılımının teşvik edilmesi ve çok taraflı ticaret sisteminin daha iyi çalışmasının sağlanması olarak belirlenmişti.  Söz konusu önceliklerin ve 2015 Kasım ayında Antalya’da yapılan G20 Liderler Zirve’sinde alınan kararların devamı niteliğinde, Şangay’daki Ticaret Bakanları Toplantısı’nda, 2016 yılında ticaret ve yatırım alanında kaydedilen ilerlemenin Ticaret Bakanları tarafından ele alınarak; G20 ticaret ve yatırım mekanizmasının güçlendirilmesi, çok taraflı ticaret sisteminin desteklenmesi, küresel ticari büyüme ile küresel yatırım politikalarında işbirliği ve koordinasyonun geliştirilmesi ile kapsayıcı ve koordineli küresel değer zincirlerinin teşvik edilmesi başlıklarında ayrıntılı tartışmalar gerçekleştirilecek.

Bakan Zeybekci, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı kapsamında Avrupa Birliği Ticaret Komiseri ile Endonezya, Fransa, Yeni Zelanda, Singapur, Rusya, Hollanda, Kazakistan, Çin, Suudi Arabistan ve Güney Afrika Ticaret Bakanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Zeybekci, Çevresel Ürünler Anlaşması (EGA) Müzakerelerine İlişkin Gayrıresmi Bakanlar Toplantısı’na katılımının ve ikili temaslarının ardından 11 Temmuz günü Türkiye'ye dönecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.