Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp haberleri tüik ORDU erdoğan tamer hassan filmleri çin izmir büyükşehir belediyesi izmir fatih duruay David Dastmalchian rusya

Emeklilikte Yaşa Takılanların Umudu Başka Bahara

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilik sistemlerinde finansal sürdürülebilirliğin temel sigortacılık ilkeleri içinde devam edebilmesinde yaşın en önemli parametrelerden biri olduğunu, yaş ile ilgili bir düzenlemenin Sosyal Güvenlik Kurumunun aktüeryal dengesini olumsuz etkileyecek ve hazine transferlerinin artmasına sebep olacağını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin’in soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılan personele yönelik yasal düzenleme çalışmalarının Maliye Bakanlığı koordinasyonunda devam ettiğini belirtti.

Çalışma Bakanı, emeklilik sistemlerinde finansal sürdürülebilirliğin temel sigortacılık ilkeleri içinde devam edebilmesinde yaşın en önemli parametrelerden biri olduğunu belirterek, “Dolayısıyla yaş ile ilgili bir düzenleme  Sosyal Güvenlik Kurumunun aktüeryal dengesini olumsuz etkileyecek ve hazine transferlerinin artmasına sebep olacaktır. Bu kapsamda Kurumun temel amacı sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütmektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.