Öne Çıkanlar galatasaray rusya Covid19 Koronavirüs chp terörist enflasyon Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar AİLE bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

Emlak Konut GYO 2018’de 7.2 Milyar TL Satış Ve 1.8 Milyar Kar Hedefliyor

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2017 yılını 7.7 milyar TL’lik satış değeri ile kapatan Emlak Konut GYO’un 2018’de 7.2 milyar TL’lik satış ve 1.8 milyar TL kar hedeflediğini açıkladı. Kurum, mevcut 5.3 milyar TL değerindeki arsa portföyü içerisinden, İstanbul’da bulunan Küçükçekmece, Şişli, Bakırköy, Florya, Çekmeköy, Bahçekent gibi merkezi konumlarıyla dikkat çeken arsaları ihale etmeyi planladıklarını da söyledi.

2017 rakamlarını değerlendirmek ve 2018 hedeflerini açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “2017 yılı başında belirlediğimiz hedeflerimizi yüksek oranda yakaladığımızı görüyoruz. 2017 yılı içerisinde 1.1 milyon metrekare büyüklüğünde ve 7.7 milyar TL’lik satış gerçekleştirdik. Ayrıca 2017 yılında 1.8 milyar TL net kar hedeflemekteyiz” dedi.

2018’e ilişkin sektör değerlendirmesi yapıp şirket hedeflerini de açıklayan Kurum şunları söyledi:

“Lokomotif konumdaki sektörümüzün 2018’de de güçlü duruşunu ve yatırımlarını devam ettireceğine olan inancımız tam. 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sürdürdüğü kentsel dönüşüm sürecinin önemli gündem maddeleri arasında olacağını düşünüyoruz. Yine 2018’in ülkemizde artan güven ortamı ile konut ediniminde yabancılara sağlanan teşvikler sayesinde konut satışları açısından önemli bir yıl olacağına inanıyoruz. 2011-2016 yılları arasında Türkiye’ye yapılan 85 milyar dolarlık doğrudan yatırımın yaklaşık yüzde 23’ünün gayrimenkul yatırımlarından kaynaklandığını görüyoruz.”

“MERKEZİ KONUMDAKİ ARSALARI  İHALE EDECEĞİZ”

Mevcut 5.3 milyar TL değerindeki arsa portföyü içerisinden, İstanbul’da bulunan Küçükçekmece, Şişli, Bakırköy, Florya, Çekmeköy, Bahçekent gibi merkezi konumlarıyla dikkat çeken arsaları ihale etmeyi planladıklarını söyleyen Kurum, “Ayrıca Anadolu’da Ankara Saraçoğlu’nda ve Samsun gibi illerimizde de ihaleler gerçekleştireceğiz. Arsa değerleri yaklaşık 2.1 milyar TL olan söz konusu arsalarımızla 10 milyar TL’lik iş hacmi oluşturmayı planlıyoruz. Yaklaşık 2017 yılında ihalesini yaptığımız ve ruhsat alım işlemlerini sonlandıracağımız projelerimizin lansmanlarını da 2018 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede 2018 için 7.2 milyar TL seviyesinde satış hedefimiz bulunuyor. Ayrıca 2018 yılı içerisinde 830 bin metrekare bağımsız bölüm satışı ve toplamda 1.8 milyar TL net kar gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.