Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

En Çok Kar Eden KİT, Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. En Çok Zarar Eden İse TCDD

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2017 yılında en çok kar eden KİT’in Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş., en çok zarar edenin ise TCDD olduğunu açıkladı.

Şimşek, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in 2017 yılında en çok kar ve zarar eden Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) kuruluşlarına ilişkin soru önergesini Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan cevap metni ile yanıtladı.

Şimşek, 2017 yılı sonu itibarıyla 19 KİT bulunduğunu belirterek, “2017 yılında en yüksek yatırım harcaması bulunan KİT, T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüdür (TCDD). Yatırım harcaması ise 5 milyar 801 milyon 852 bin TL tutarındadır” dedi.

Şimşek, 2017 yılında en çok kar eden KİT’in Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş., en çok zarar edenin ise TCDD olduğunu açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.